Ετικέτες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πούτιν: Θα λαμβάνω τον μισθό μου μέσω της τράπεζας Rossiya, στην οποία επέβαλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ

Με την υπογραφή του Πούτιν ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία ένωσης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία

Καμία σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν έχει η ρωσική τράπεζα Rossiya, στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στους δημοσιογράφους και ανέφερε ότι ήδη έχει αναθέσει στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στο εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Για να υπογραμμίσει δε τα λεγόμενά του, πρόσθεσε ότι θα ανοίξει λογαριασμό στη Rossiya ώστε να λαμβάνει μέσω αυτής τον προεδρικό μισθό του.

Κυρώσεις κατά της Rossiya
Υπενθμίζεται ότι χθες οι ΗΠΑ πρόσθεσαν άλλους 20 Ρώσους αξιωματούχους στη «μαύρη λίστα» τους. Στην εν λόγω λίστα η Ουάσινγκτον συμπεριέλαβε και τη Rossiya, διακόπτοντας απροειδοποίητα τις υπηρεσίες της Visa και της Mastercard προς τους πελάτες της τράπεζας. Ανάλογο «πάγωμα» των διεθνών πιστωτικών κρατών υπέστησαν η SMP Bank και η Sobinbank (θυγατρική της Russiya).
ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ 

Υπέγραψε τον σχετικό νόμο για την επανένωση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσική Ομοσπονδία ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αικατερίνινσκι στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο για την επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας «για την επικύρωση της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη δημιουργία νέων ομοσπονδιακών οντοτήτων: Της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης».
Τα ονόματα των νέων ομοσπονδιακών οντοτήτων θα συμπεριληφθούν στο άρθρο του Συντάγματος που αφορά το πλαίσιο των ομοσπονδιών (άρθρο 65, παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας). Παρόντες στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αικατερίνισνκι ήταν οι πρόεδροι των δύο Σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου, η Βαλεντίνα Ματβιένκο και ο Σεργκέι Ναρούσκιν, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές τους. «Ζητώ από τους βουλευτές και των δύο Σωμάτων του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν ενεργά σ' αυτή τη διαδικασία και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτή να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου