Ετικέτες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;


Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν η συντριβή του ρωσικού Superjet Soukhoi στην Ινδονησία οφείλεται σε σαμποτάζ των ΗΠΑ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Σε άρθρο της με τίτλο: "Οι Αμερικανοί εμπλέκονται στη συντριβή του Superjet", η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα αυτή επικαλείται πηγές των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, η αποτυχία του Superjet είναι προς το συμφέρον των εμπορικών ανταγωνιστών της Ρωσίας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας".

"Ερευνούμε το ενδεχόμενο ενός βιομηχανικού σαμποτάζ", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών αυτών, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία "παρακολουθεί από καιρό τις δραστηριότητες της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Τζακάρτας".

"Γνωρίζουμε ότι διαθέτουν ειδική τεχνολογία, όπως και εμείς, που μπλοκάρει τις επικοινωνίες του αεροσκάφους με το έδαφος και μπορεί να προκαλέσει λανθασμένες αναλύσεις των πατραμέτρων της πτήσης", αναφέρει το δημοσίευμα.

"Ίσως και στην περίπτωση αυτή, αυτό να προκάλεσε τις παρεμβολές", επισημαίνει η εφημερίδα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια πτήσης που σκοπό είχε να παρουσιαστεί το Superjet 100, ένα νέο μοντέλο της ρωσικής εταιρίας Σουχόι που αποτελεί την ελπίδα της εταιρείας. Το αεροσκάφος μετέφερε 45 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήσαν Ινδονήσιοι. Μεταξύ των επιβατών υπήρχαν οχτώ Ρώσοι, ένας Γάλλος και ένας Αμερικανός. 'Ολοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν. Το ένα από τα δυο μαύρα κουτιά της πτήσης βρέθηκε, αλλά οι ρωσικές και οι ινδονησιακές αρχές δεν έχουν ακόμα εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/42823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου