Ετικέτες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δηλώσεις «φάντασμα» Θεοδωράκη στο Focus: «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»

ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΟΥ - ΑΠΕ
Δηλώσεις «φάντασμα» Θεοδωράκη στο Focus: «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»
Αντιπαράθεση μεταξύ του Αθηναϊκού Πρακτορείου και του Ποταμιού προκάλεσε η αναδημοσίευση δηλώσεων του Σταύρου Θεοδωράκη στο Focus που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού.
Το ΑΠΕ με δημοσίευμά του «απάντησε» στις αιτιάσεις του κόμματος που έκανε αναφορά σε «κατασκευή» ειδήσεων και «δηλώσεις» που δεν έγιναν ποτέ στο Focus.
Συγκεκριμένα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Ποιος κατασκευάζει τι
Στο ΑΠΕ δημοσιεύονται “δηλώσεις” του Στ.Θεοδωράκη στο περιοδικό Focus. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση, ουτε τώρα ουτε παλαιότερα στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το Ποτάμι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στους συντάκτες του δημοσιευματος.
Απαντώντας στα παραπάνω, το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναδημοσίευσε το πλήρες θέμα του γερμανικού περιοδικού (δείτε το Tsipras muss weg) και τη μετάφραση του κειμένου που αφορά τον πρόεδρο του Ποταμιού.
Οπως αναφέρει, το κείμενο του Focus έχει ως εξής:
Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό FOCUS, τεύχος 28/2015

«Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»

Ο πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης, 52 ετών, αντιπροσωπεύει την ελπίδα για πολλούς Ευρωπαίους

Με ψυχραιμία και σαφήνεια λειτουργεί το γραφείο του κόμματός του, θα μπορούσε να είναι η έδρα μίας εταιρίας πληροφορικής. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και ιδρυτής του φιλελεύθερου κινήματος «Το Ποτάμι», περιστοιχίζεται από ψηφοφόρους και συνεργάτες. Εδώ και ώρες έχει το κινητό του στο αυτί. Πολλά από τα τηλεφωνήματά του έχουν αποδέκτες στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες πόλεις της ΕΕ. «Οι δημιουργοί και οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας υποστηρίζουν το ναι στο δημοψήφισμα» διαβεβαιώνει προς Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη.

Ο Θεοδωράκης, πρώην συντονιστής τηλεοπτικής εκπομπής, είναι ένας Έλληνας, τον οποίον πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί σε περίπτωση νέων εκλογών ή σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα προτιμούσαν ως πρωθυπουργό, ως έναν πραγματιστή, υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων, αποφασισμένο φίλο του Ευρώ και σωτήρα.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Ιανουάριο προτίμησε τον ακροδεξιό ηγέτη Πάνο Καμμένο ως εταίρο στην κυβέρνηση συνεργασίας. Σήμερα δηλώνει ο Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, πρέπει να φύγει.» Ο ηγέτης του Ποταμιού ελπίζει: «Η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και κατά της βαλκανοποίησης της Ελλάδας».
Η «περιπέτεια» αυτή δεν ήταν η μόνη για τον επικεφαλής του Ποταμιού, καθώς δέχτηκε φραστική επίθεση, λίγο πριν εισέλθει στο εκλογικό κέντρο στο Χαϊδάρι, όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.
Μία μικρή ομάδα, περίπου επτά ατόμων, υποστηρικτών του «Όχι» επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει διάλογο μαζί τους.

Λίγο αργότερα, η ομάδα αποχώρησε κι έτσι δεν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου