Ετικέτες

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πούτιν: Η Έκδοση του Assange, η πολιτική των δύο μέτρων και σταθμών του Λονδίνου

 

undefined
Η Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο
Η απόφαση του Λονδίνου, το οποίο έχει χορηγήσει άσυλο σε πολλά άτομα που καταδικάστηκαν στη Ρωσία,  να εκδώσει τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Julian Assange στη Σουηδία είναι πολιτικό ζήτημα και έκφανση της πολιτικής των δύο μέτρων δυο σταθμών του Λονδίνου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο δίαυλο Russia Today.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για δυο μέτρα και σταθμά. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, αλλά απ 'όσο γνωρίζω, ο Ισημερινός ζήτησε από τις σουηδικές αρχές να του διασφαλίσει ότι ο κ. Assange δεν θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έλαβε μέχρι στιγμής καμία εγγύηση. Αυτό μας προκαλεί να σκεφτούμε ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε την παραμονή της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Αυστραλός ιδρυτής των WikiLeaks είναι ύποπτος στη Σουηδία για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται ότι διέπραξε τον Αύγουστο του 2010. Η Βρετανία αποφάσισε να τον εκδώσει στη Σουηδία, αλλά στον κ. Assange χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από τον Ισημερινό. Εδώ και δύο μήνες, βρίσκεται στους χώρους της Πρεσβείας αυτής της χώρας στο Λονδίνο. Κινδυνεύει για άμεση σύλληψη και έκδοση στη Σουηδία αν πατήσει το πόδι του έξω από την πρεσβεία. Φοβάται ότι αν βρεθεί στη Σουηδία, θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορία για κατασκοπεία για την διάδοση διπλωματικών τηλεγραφημάτων, για την οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου