Ετικέτες

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκληση της Αλ-Κάιντα για περισσότερες δολοφονίες Αμερικανών διπλωματών


Έκκληση στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες απηύθυνε η Αλ Κάιντα με αφορμή την προβολή της αντι-ισλαμικής αμερικανικής ταινίας.
«Οποιος συναντά αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων , οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βεγγάζη», αναφέρει ανακοίνωση της Αλ-Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP).
Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι αμερικανοί διπλωμάτες.
Μάλιστα χαρακτηρίζει την επίμαχη ταινία ως «μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του ισλάμ». Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη, επισημαίνεται.
Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων» και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.
Η AQAP, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της Αλ-Κάιντα.
Εν τω μεταξύ, ο παραγωγός της επίμαχης αντι-ισλαμικής ταινίας, Νακούλα Μπασελί Νακούλα, προσήλθε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα του Λ. Αντζελες για να δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς που ερευνούν για πιθανή παραβίαση της αστυνομικής επιτήρησής υπό την οποία έχει τεθεί.

Πηγή:Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου