Ετικέτες

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αυστηρότερη νομοθεσία για εμπόρους ναρκωτικών


Όσοι καταδικάζονται για παραγωγή, ή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αυστραλία, θα χάνουν στο εξής ολόκληρη την περιουσία τους, ακόμα και αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή αποκτήθηκε από την παράνομη δράση… τους.
Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η νέα, δρακόντεια νομοθεσία, η οποία αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη Βουλή της Βικτόριας αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να κατάσχει και να πουλά με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο τις περιουσίες των καταδικασθέντων, αλλά και αυτές που διαπιστώνεται ότι έχουν με διάφορους τρόπους παραχωρήσει σε συγγενικά τους πρόσωπα.
Και μάλιστα, χωρίς οι Αρχές να είναι νομικά υποχρεωμένες, όπως συνέβαινε έως τώρα, να αποδείξουν αν τα χρήματα, με τα οποία αποκτήθηκαν, προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Αναφερόμενος στο θέμα ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Robert Clark, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα άτομα που καταδικάζονται για αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με τα ναρκωτικά, θα χάνουν όχι μόνο τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους, αλλά ό,τι έχουν και δεν έχουν.
Ο αρμόδιος υπουργός είπε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ξεκάθαρο σε όλους ότι στη Βικτόρια «το έγκλημα δεν πληρώνει», όχι μόνο γιατί θα πηγαίνουν φυλακή, αλλά κι επειδή θα χάνουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πηγή : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου