Ετικέτες

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Forbes: Να γιατί τα McDonald's έχουν αποτύχει στην Ελλάδα


Τα McDonald's τα πηγαίνουν πολύ καλά στις εκτός ΗΠΑ αγορές, αλλά όχι στην Ελλάδα, γράφει το αμερικανικό οικονομικό site Forbes. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον ανταγωνισμό των εγχώριων Goody's, σημειώνεται.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος του Forbes, Πάνος Μουρδουκούτας, η Goody's αντέγραψε το κόνσεπτ του franchise των McDonald's, που στηρίζεται στην αποδοτικότητα και την ευκολία, αλλά έδωσε ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα, αντί για burgers και τηγανητές πατάτες.
“Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία. Η McDonald's κλείνει το ένα κατάστημα στην Ελλάδα μετά το άλλο, έχοντας μόλις δύο εστιατόρια στην Αθήνα”, σημειώνεται.
Όπως εξηγεί το Forbes, η McDonald's προσπάθησε να δώσει έναν πιο τοπικό χαρακτήρα στα προϊόντα και το σέρβις της, αντιγράφοντας μέρος του μενού των Goody's. Όμως, έκανε πολύ λίγα και πολύ αργά, καθώς και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από νέα προβλήματα, όπως ο ανταγωνισμός από τους φούρνους, σε μία οικονομία που συρρικνώνεται.
“Παρόλα αυτά, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Το μοντέλο των McDonald's με το στάνταρ μενού, δεν δουλεύει σε χώρες που έχουν ισχυρή δική τους κουζίνα”, τονίζει το Forbes.
Πηγή : newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου