Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Νταβούτογλου: «Η Συρία έχασε την τελευταία ευκαιρία»


Νταβούτογλου: «Η Συρία έχασε την τελευταία ευκαιρία»

Στην ηγεσία της Συρίας προσφέρθηκε μια τελευταία ευκαιρία για να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αλλά αυτή την απέρριψε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σηματοδοτώντας τη στροφή της Αγκυρας απέναντι στον πρώην σύμμαχο της.

“Δώσαμε μια τελευταία ευκαιρία στο συριακό καθεστώς, αλλά δεν θέλησαν να την αδράξουν”, δήλωσε ο Νταβούτογλου στη μαροκινή πρωτεύουσα. Η Τουρκία θέλει να επιβληθούν “κυρώσεις που θα έχουν αντίκτυπο που δεν θα βλάψει το λαό της Συρίας”, πρόσθεσε, μιλώντας μέσω διερμηνέα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Τάγιεμπ Φάσι Φίχρι δήλωσε ότι οι “Σύροι συνάδελφοι” θα είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε σύνοδο των ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου στη Ραμπάτ, την Τετάρτη, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας θα μπορούσε να παρευρεθεί.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ψήφισε την αναστολή της συμμετοχής της Συρίας στον παναραβικό Οργανισμό.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η αυστηρή στάση που έλαβε η Τουρκία απέναντι στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πιστοποιεί ότι έχει αυξηθεί η απομόνωση του καθεστώτος του.
“Χαιρετίζουμε την αυστηρή θέση έλαβε η Τουρκία, γεγονός που στέλνει για μία ακόμη φορά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ ότι δεν μπορεί να καταπνίγει τις προσδοκίες του λαού του”, δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια Μπεν Ρόουντς στους δημοσιογράφους.
“Οι σημερινές δηλώσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είναι απομονωμένος”, πρόσθεσε.
Ο Άσαντ “πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον του λαού του”, υπογράμμισε ο Ρόουντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου