Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κατάσκοπος της Ρωσίας ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιντγκορ Λίμπερμαν;


Κατάσκοπος της Ρωσίας ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιντγκορ Λίμπερμαν;

Σύμφωνα με ανάλυση του Richard Silverstein στο EurasiaReview, ο σημερινός Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην κυβέρνηση Νετανιάχου ως υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια πρόσβασης από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, σε όσα απόρρητα έγγραφα αφορούσαν το Ιράν. Σε αντίθεση με τον Άβιντγκορ Λίμπερμαν, η σχετική άδεια έχει δοθεί στο σημερινό υπουργό, Μοσέ Γιαλόν.

Η αιτία απαγόρευσης πρόσβασης στα απόρρητα έγγραφα από τη Σιν Μπετ στον τότε Ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων και σημερινό υπουργό Εξωτερικών Αβιντγκορ Λίμπερμαν, ήταν οι πολύ φιλικές σχέσεις που είχε και έχει με τη Ρωσία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν στο θέμα της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή της Μπουσέρ.
Σύμφωνα με ανώτατο Ισραηλινό αξιωματικό, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Άβιντγκορ Λίμπερμαν δεν είχε φτάσει στο Ισραήλ όταν ήταν πολύ νέος ως ένας απλός μετανάστης, αλλά ως συνεργάτης της τότε KGB (μυστικές υπηρεσίες της πρώην ΕΣΣΔ). Πριν ένα μόλις μήνα, κυκλοφόρησε στην Ιερουσαλήμ ένα φυλλάδιο (ανώνυμο) στο οποίο ο Άβιντκγορ Λίμπερμαν παρουσιάζονταν ως ο επικεφαλής της Ρωσικής κατασκοπείας στο Ισραήλ!
Το φυλλάδιο είχε το τίτλο: “Σκέφτομαι άρα υπάρχω”.
Πιο συγκεκριμένα έγραφε:
undefined
Το κράτος του Ισραήλ είναι ανίσχυρο απέναντι στις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που καθοδηγούνται από τον Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και κάποιους ακόμη συνεργάτες του στο κόμμα. Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν το θέμα ενώ μας παραπλανούν παράλληλα. 
Απαιτούμε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, να κληθεί σε εξέταση ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεσή του σε βάθος. Όσο βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι σε κορυφαία αξιώματα, υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες του Ισραήλ στη Ρωσία η οποία έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τη Συρία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.
Όταν ήρθε στα χέρια μου το συγκεκριμένο φυλλάδιο, γράφει ο Richard Silverstein, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ελέγξω την εγκυρότητά του. Από την άλλη, άρχισα να σκέφτομαι πως τελικά ίσως να μην ήταν τυχαία η απαγόρευση στον Άβιντγκορ Λίμπερμαν από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, σε όλα τα απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν το Ιράν.
Το 2009 σε Αμερικανικά απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω της WikiLeaks αφέθηκαν υπονοούμενα για τις σχέσεις του Άβιντγκορ Λίμπερμαν με τη Ρωσία, αφού σε δύο με τρεις επισκέψεις του στη Μόσχα, συναντήθηκε και με τους τρεις (Πούτιν, Λαβρόφ, Μενταβέντεφ), σε τόσο καλό κλίμα που έμοιαζε σαν να γνωρίζονταν μεταξύ τους χρόνια. 
undefined
Η τελευταία επισήμανση ήταν και το υπογραμμισμένο συμπέρασμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου