Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Η αρχαιοποίηση του Γκρούεφσκι εξυπηρετεί τους Έλληνες»- Αντιπολίτευση Σκοπίων


«Η αρχαιοποίηση του Γκρούεφσκι εξυπηρετεί τους Έλληνες»- Αντιπολίτευση Σκοπίων

undefined
«Η πολιτική της αρχαιοποίησης του Γκρούεφσκι, με την πολιτική των αγαλμάτων,  έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός,  και αυτή είναι μια πολιτική που εξυπηρετεί τους Έλληνες», δήλωσε η Ραντμίλα Σεκέρινσκα της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

«Το 2005, η χώρα μας ήταν η μόνη με την Κροατία που έλαβε το καθεστώς υποψήφιας χώρας. Η Κροατία αρχίζει τώρα να διαπραγματεύεται ένα σχέδιο που η FYROM ήταν έτοιμη να κάνει από το 2006. Έχουν περάσει έξι χρόνια και η χώρα μας δεν έκανε κανένα βήμα μπροστά, όσον αφορά την ιδιότητα της υποψήφιας χώρας, ταυτόχρονα η Κροατία θα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και υπέγραψε, ήδη, σύμβαση για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα Βαλκάνια και στον κόσμο η ζωή πηγαίνει προς τα εμπρός, εδώ υπάρχει στασιμότητα και υπάρχει φόβος να μείνουμε πίσω από όλους», είπε η Σεκέρινσκα.
Σύμφωνα με την ίδια, το σοσιαλιστικό κόμμα – СДСМ, ούτε μπορεί να επιλύσει το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, ούτε από μόνο του μπορεί να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το καθήκον μας ως αντιπολίτευση είναι να μην αφήσουμε το Γκρούεφσκι να «ξεχάσει» αυτά τα ζητήματα, από μόνοι μας δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις από τη στιγμή που είμαστε αντιπολίτευση, ωστόσο, στόχος μας είναι να θέσουμε στους πολίτες την πρωτοβουλία να αλλάξουν αυτοί τα πράγματα, γιατί επί επτά χρόνια  είμαστε στο ίδιο σημείο», είπε η Σεκέρινσκα.
Τόνισε, ακόμη, ότι είναι δυνατή η φόρμουλα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ και την επίλυση της ονομασίας ως δύο παράλληλες διαδικασίες.
«Ωστόσο, κατέστη σαφές  και το 2008 και το 2009 ότι η Ελλάδα απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και δυστυχώς στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ έχει (η Ελλάδα) το δικαίωμα του βέτο, ενώ εμείς δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.
Η πολιτική της αρχαιοποίησης, είναι μια πολιτική που μιλά για την ιστορία, αντί να μιλάμε για το μέλλον της χώρας,  μιλάμε την πολιτική των αγαλμάτων και αντί να δίνουμε σημασία στον σημερινό άνθρωπο,  δίνουμε στα αγάλματα, το κόστος αυτό το πληρώνει όλη η χώρα.
Η πολιτική Γκρούεφσκι συναντά την Ελλάδα. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να δικαιολογήσει αυτήν την πολιτική που οδηγεί στο βέτο», δήλωσε η πρώην αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος των Σκοπίων.
Πηγή: Plusinfo / mikres-ekdoseis

Ένα Σχόλιο προς “«Η αρχαιοποίηση του Γκρούεφσκι εξυπηρετεί τους Έλληνες»- Αντιπολίτευση Σκοπίων”

  1. Τάκης Απο ΗΠΑ Says: 
    Nov
    08
    2011
    Σκόπια : «Ζούμε χειρότερα και από την Αλβανία»…
    Posted by D-Mak in FYROM news
    Νοέμβριος 7, 2011.

    «Η ποιότητα ζωής στην Fyrom είναι η χειρότερη από όλες τις χώρες της περιοχής. Σε σχετική έκθεση του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για το 2011, που φέρει τον τίτλο «Αειφορία και Ισότητα: ένα καλύτερο μέλλον για όλους», η FYROM κατετάγη στην 76η θέση από τις 187 χώρες του κόσμου», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
    Και θα συνεχίσει:

    Εδώ βρήκαμε όλους τους γείτονές μας και τις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
    Την καλύτερη αξιολόγηση λαμβάνει η Σλοβενία, η οποία βρίσκεται στην 21η θέση και ακολουθεί η Κροατία που βρίσκεται στην 46η θέση, το Μαυροβούνιο στην 56η θέση, η Βουλγαρία μετά μαζί με τη Σερβία στην 59η και μπροστά μας επίσης έχουμε την Αλβανία στην 70η θέση και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη που βρίσκεται στην 74η θέση στον κόσμο.
    Η πρώτη χώρα σε ποιότητα ζωής είναι η Νορβηγία και η χειρότερη το Κογκό.
    Ο νότιος γείτονάς μας, η Ελλάδα, βρίσκεται στην 29η θέση.
    Η έκθεση αναφέρει ότι ακόμη και η Λιβύη ζει καλύτερα από τη χώρα μας, λόγω της δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι και βρίσκεται στην 64η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
    Ως μέτρο ποιότητας της ζωής λαμβάνεται το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, το εισόδημα, η υγεία, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο, η φτώχεια, η ρύπανση του περιβάλλοντος.
    Στην FYROM η αναμενόμενη διάρκεια ζωής είναι τα 74,8 χρόνια, στην Αλβανία 76,9, στη Σερβία 75,7 στη Σλοβενία 79,3 χρόνια.
    Οι μακροβιότεροι είναι οι Ιάπωνες με προσδόκιμο τα 83,4 χρόνια και βραχυβιότεροι στην Γουϊνέα με 48,1 χρόνια.
    Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα στον 21ο αιώνα είναι η προστασία των δικαιωμάτων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών ώστε να βιώνει σε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

    Πηγή: ВЕСТ
    Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
    Το αποτέλεσμα ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ οι Σκοπιανοί έχουν μπλέξει με έναν ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΌ που νομίζει ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ πρώτος ΞΑΔΕΡΦΟΣ του μεγάλου αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου