Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προτάσεις από έναν άνεργο 25άρη!




ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ανακήρυξη ΑΟΖ και επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με τη Ρωσία. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι με το Αιγαίο δεν έχει καμία δουλειά και αν θέλει να εξασφαλίσει τον ελάχιστο σεβασμός της τουρκικής κοινότητας στη Θράκη, να εγγυηθεί για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις ελληνικές περιουσίες, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την Αγιά Σοφιά και την ασφάλεια των κατοίκων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στα πλαίσια σχέσεων αμοιβαιότητας. Εξαιρούνται οι Πομάκοι οι οποίοι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι. 
Ξεκαθάρισμα στα Σκόπια ότι η ενιαία Μακεδονία δεν υφίσταται πλέον ούτε καν γεωγραφικά!
Χρήση της Παιδείας και του Πολιτισμού ως μέσα άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Καλά είπε ο πρόεδρος για συγγραφή νέων βιβλίων στην Ιστορία, αρκεί να το κάνει, αλλά και εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στα Πομακόπουλα. Αν έχεις με το μέρος σου, μία κοινότητα που είναι μουσουλμανική και δε θέλει σχέσεις με την Τουρκία, είναι τεράστιο διπλωματικό ατού στη μεταξύ μας διένεξη.
Επανασύσταση των πρεσβειών και μισθός ανάλογος των προσόντων που διαθέτουν και του έργου που επιτελούν.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Για να ασκείς εξωτερική πολιτική τύπου Τουρκίας πρέπει να διαθέτεις στρατό, ικανό με καλοπληρωμένους και άρτια εκπαιδευμένους αξιωματικούς και οπλίτες, με το να δαπανάς ποσά για τον εκσυχγρονισμό των αμυντικών σου όπλων, όχι να διαλύεις το στράτευμα κατά τις επιταγές των ξένων! Αυτό προϋποθέτει τον εκσυγχρονισμό της ΕΒΟ γιατί έτσι, και τις εισαγωγές όπλων θα σταματήσουμε, και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.
Η θητεία να καθοριστεί στους 6 μήνες και μόνο σε παραμεθόριες περιοχές, νησιά και όπου δεν υπάρχει σχολή ή πανεπιστημίο για να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες, ενώ το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα αντιμετωπίσει και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης!
Και για να έχεις εθνική άμυνα, πρέπει να διαθέτεις και δημόσια ασφάλεια, με καλοπληρωμένους αστυνομικούς, που θα φυλάγουν πολίτες και όχι περσόνες ευτελών προγραμμάτων ή δημοσιογράφους και πολιτκούς., αστυνομικούς που δε θα χτυπούν αδιακρίτως, οικογενειάρχες που πεινούν, και μάλιστα για δεκάρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Άμεση αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, ενώ τα ποσά που θα προκύψουν να χωριστούν στην αποπληρωμή του χρέους και στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, μπορεί να γίνει αν υπάρχει πολιτική βούληση.
Πρόσληψη στο δημόσιο μόνο στου τομείς που χρειάζεται, δηλαδή ασφάλεια, υγεία και εκπαίδευση, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς συνέντευξη, ενώ τα γραπτά θα πηγαίνουν σε διαφορετική πόλη από εκείνη στην οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι, όπως γίνεται με το σύστημα των πανελλαδικών. Ο στενός δημόσιος τομέας να στελεχωθεί αποκλειστικά από τις αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ οι επιμέρους φορείς των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, από αποφοίτους των αντίστοιχων σχολών.Για παράδειγμα, το Τμήμα Ιθαγένειας να στελεχώνεται από αποφοίτους τμημάτων Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως και τα γραφεία του ΟΑΕΔ ή των ΚΕΠ , δηλαδή από ανθρώπους που έχουν το ανάλογο επιστημονικό υπόβαθρο. Οι υπόλοιποι τομείς, όπως οι γραμματείες αναλόγως τί ανάγκες έχουν, θα αναζητούν και το κατάλληλο προσωπικό
Οι μισθοί θα κυμαίνονται από 500 – 3000 ευρώ αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης και του εκπαιδευτικό επιπέδου. Βέβαια αυτό ενέχει τον κίνδυνο, αυτός που παίρνει 500 ευρώ να μην μπορέσει να κάνει οικογένεια. Εκεί θα πρέπει να του δίνεται η δυνατότητα να εργάζεται με μερική απασχόληση στο δημόσιο και να αναζητά και ευκαιρίες και στον ιδιωτικό τομέα.
Όσοι εκπαιδευτικοί δεν μπαίνουν στο δημόσιο και δε θέλουν να εργαστούν σε φροντιστήριο, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα, εκδίδοντας Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, αφού έτσι και αλλιώς δεν εξαλείφεται το φαινόμενο γιατί να μη νομιμοποιηθεί; Όμως ιδιαίτερα θα κάνουν όσοι δε διορίζονται, όχι οι καθηγητές που εργάζονται στο δημόσιο!
Και επειδή η οικονομία είναι αλυσίδα και ο ένας τομέας εξαρτάται από τον άλλον, πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί το κράτος να χορηγεί δάνειο μέσω του ΕΣΠΑ, σε όσους νέους θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση, ή ένας που θέλει να γίνει ασφαλιστικός σύμβουλος, αν επιβάλλεις φόρους, αυξάνεις τα τέλη αυτοκινήτου και κόβεις μισθούς και συντάξεις πού θα απευθυνθεί ο σύμβουλος; Προφανώς πουθενά! Όπως και οι μεσίτες, αν δεν κινηθεί η οικοδομή πώς θα έχουν δουλειά. Όσο για την οικοδομή, σήμερα χάνονται 130 επαγγέλματα.
Απόφοιτοι θεωρητικών επιστημών όπως Κοινωνιολόγοι και Κοινωνικής Πολιτικής μπορούν να σταδιοδρμήσουν στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και εφόσον θεσπιστεί, να ανοίξουν συμβουλευτικά γραφεία.
 Σήμερα όπου ο ένας κλάδος τρώει αναγκαστικά τον άλλον ( η καθίζηση της οικοδομής, καταργεί 130 επαγγέλματα), δημιουργείται ανεργία, αυξάνονται οι δαπάνες για το επίδομα ανεργίας, καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Να δοθούν στους απόστρατους μετοχές της Γενικής. Με δικά τους λέφτα σώθηκε, κι όμως έχουν μόλις το 0,005% του ομίλου. ΕΛΕΟΣ!
Κάτι άλλο: Όταν λέμε << κράτος χρωστά σε ιδιώτες>> να μην εννοούμε μόνο τους επιχειρηματίες, αλλά και τους απλούς ιδιώτες, όπως αυτούς που είναι να πάρουν το εφάπαξ, τα παιδιά των αξιωματικών,
Όμως μια χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να αξιοποιεί τη γη, τον ήλιο, τη θάλασσα. Η αγροτική παραγωγή σβήνει, οι βιολογικές εναλλακτικές καλλιέργεις δεν προβάλλονται, οι νέοι αποθαρρύνονται βλέποντας του φόρους στα καύσιμα και την εκμετάλλευση που συντελείται από τους εμπόρους.
Χρηματοδοτήστε διαφημιστικά σποτ για τον οικοτουρισμό και τις εναλλακτικές καλλιέργειες, καταργήστε την εξάρτηση των παραγωγών από τους εμπόρους. Πώς; Να αγοράζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, αφού εκσυγχρονιστούν, τα προιόντα των αγροτών καθορισμένες τιμές αναλόγω του καλλιεργούμενου προιόντος και στη συνέχεια να τα μεταπωλούν στα σούπερ μάρκετ, στα μανάβικα, ή να τα εξάγουν. Έτσι θα εξάγουμε πατάτα Πολυμύλου και δε θα εισάγουμε πατάτα Αιγύπτου.
Όλα αυτά προϋποθέτουν πολιτική βούληση, σύγρουση με κατεστημένα συμφέροντα και συντεχνίες, απομάκρυνση από το Μνημόνιο, όπως το έκαναν οι Ιρλανδοί! Κατάλαβες κύριε Σαμαρά που μας πρόδωσες; Καταλάβατε βολευτές; Πού είναι ο πατριωτισμός σας ω ρε;
Ίδρυση σχολείων και να διδάσκονται τα παιδιά την αληθινή Ιστορία, όχι εκείνη που τους επιβάλλουν οι διεθνιστές!
ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ 25ΝΤΑΡΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου