Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Νέα δεδομένα» από τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ


«Νέα δεδομένα» από τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Η χώρα διευρύνει τις διεθνείς συμμαχίες της που είναι παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας, τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη και διεθνώς, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ανεπηρέαστες και εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση ενόψει της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις με αξιοπρέπεια και έχοντας πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, δεν επηρεάζονται από τα όσα έχουν συμβεί και παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο καθήκον τους: η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής”, τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δόγμα του ΝΑΤΟ και τις διεθνείς αποστολές του που αποτελούν “αταλάντευτη επιλογή” για τη χώρα μας, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Αναφερόμενος στη στενή συνεργασία με το Ισραήλ σε αμυντικά θέματα, την ώρα που στην ΝΑ Μεσόγειο έχει ανέβει το θερμόμετρο λόγω των τουρκικών πιέσεων για τις ΑΟΖ, το Κυπριακό και τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ, ο κ.Αβραμόπουλος επαναβεβαίωσε τις κεντρικές επιλογές των τελευταίων ετών.
“Διευρύνουμε τις διεθνείς συμμαχίες μας, όπως αυτή με το Ισραήλ που διαμορφώνει νέα δεδομένα και βέβαια είναι και παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή”, υπογράμμισε.
Η πάγια συμπαράταξη της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία θα επαναβεβαιωθεί, εξάλλου, και από την επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Λευκωσία την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου