Ετικέτες

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αυτός είναι ο μαθηματικός τύπος της αγάπης


 Μαθηματικοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν την εξίσωση του έpωτα

Υπάρχει άραγε κάποια φόρμουλα για την αιώνια αγάπη;
Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το πρώτο ραντεβού υπάρχει ένας βασικός κανόνας (δείπνο υπό το φως των κεριών + φιλιά = τηλεφώνημα την επόμενη μέρα) -αν και αυτός μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Για την τέλεια σχέση, κανείς θα μπορούσε να πει ότι ισχύει σε γενικές γραμμές το εξής: («timing» + επικοινωνία) x αμοιβαία έλξη – συναισθηματικές «αποσκευές» = οικειότητα.
Οι ερωτικές σχέσεις μοιάζουν πολύ απλές, αν τις σκεφτεί κανείς με αυτόν τον τρόπο, γράφει η Karoline Kent στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει ρομαντικές σχέσεις, στις οποίες όλα έδειχναν να είναι τέλεια… αλλά για κάποιο λόγο δεν οδήγησαν στην αιώνια αγάπη.
Η αγάπη και ο έpωτας ξεκινούν με τέτοιο ενθουσιασμό και οικειότητα, που είναι δύσκολο να «κατασκευάσει» κανείς και παράλληλα πολύ κουραστικό να διατηρήσει.
Μπορούν άραγε κανείς να προβλέψει πού, πότε ή για πόσο καιρό θα διαρκέσει η επίδραση που έχουν τα βέλη του Έpωτα;
Μαθηματικοί ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τη φόρμουλα (μαθηματικό τύπο) που προβλέπει πόσο θα διαρκέσει η αγάπη.
Μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του MSN, αποκαλύπτει ότι η εξίσωση της αγάπης όντως υπάρχει και καθορίζει τα «κύρια συστατικά» που πρέπει να έχει μια σχέση για να είναι επιτυχής και να διαρκέσει πολύ.
Ανάμεσα στους παράγοντες-«κλειδιά» περιλαμβάνονται η αίσθηση του χιούμορ, αλλά και ο αριθμός των προηγούμενων σeξουαλικών συντρόφων.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άντρες και γυναίκες, το 25% των οποίων πιστεύει ότι ο σύντροφός τους πρέπει να έχει τέσσερις σeξουαλικούς συντρόφους πριν από αυτούς (με έναν στους πέντε άντρες να εξακολουθεί να πιστεύει ότι ιδανικά θα ήθελαν να είναι ο «πρώτος» άντρας της ιδανικής συντρόφου τους).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξωτερική εμφάνιση σε σχέση με την εξυπνάδα, και έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πιστεύουν ότι το καλό σeξ είναι σημαντικό για μια ευτυχισμένη σχέση που θα έχει διάρκεια, συγκριτικά με τις γυναίκες.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκάλυψε η συγκεκριμένη έρευνα, σημειώνει η αρθρογράφος, είναι ότι όλοι φαίνεται να αναζητούν στο άλλο τους μισό το «πνεύμα». Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το seχ-appeal, αλλά το αν κάποιος είναι πνευματώδης.
Οι μαθηματικοί ισχυρίζονται ότι ο παρακάτω μαθηματικός τύπος:
L = 8 + 0.5Y - 0.2P + 0.9Hm + 0.3Mf + J - 0.3G - 0.5(Sm - Sf)2 + I + 1.5C
…μπορεί να καθορίσει πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει μια πιθανή ή ήδη υπάρχουσα σχέση.
Εξήγηση συμβόλων:
L: Η προβλεπόμενη διάρκεια της σχέσης σε έτη.
Y: Ο αριθμός των χρόνων οι δύο σύντροφοι γνώριζαν ο ένας τον άλλον, προτού η σχέση τους γίνει σοβαρή.
P: Ο συνολικός αριθμός των προηγούμενων σeξουαλικών συντρόφων και των δύο.
Hm: Η σημασία που ο άντρας δίνει στην ειλικρίνεια μέσα στη σχέση.
Mf : Η σημασία που η γυναίκα δίνει στα χρήματα μέσα στη σχέση.
J: Η σημασία (συνολικά και για τους δύο) που και οι δύο δίνουν στο χιούμορ.
G: Η σημασία (συνολικά και για τους δύο) που και οι δύο δίνουν στην εξωτερική εμφάνιση.
Sm και Sf = Η σημασία που δίνουν ο άντρας και η γυναίκα στο σeξ.
I = Η σημασία που δίνουν (συνολικά και για τους δύο) οι δύο σύντροφοι στο να έχουν καλά πεθερικά.
C= Η σημασία που δίνουν (συνολικά και για τους δύο) οι δύο σύντροφοι στα παιδιά.
Σημείωση 1: Όλες οι απαντήσεις αξιολογούνται με μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 5, όπου το 1 είναι «καθόλου σημαντικό» και το 5 είναι «πάρα πολύ σημαντικό».
Σημείωση 2: Τα αποτελέσματα για τα ζευγάρια ίδιου φύλου είναι διαφορετικά και ο μαθηματικός τύπος για αυτούς τους τύπους σχέσεων καθορίζεται ως εξής: L = 8 + .5Y - .2P + 2J - .3G - .5(S1 - S2)2 - I + 1.5C (όπου S1 και S2 είναι το πόσο βαθμολογεί ο κάθε σύντροφος τη σημασία του σεξ στη σχέση).
Πάρτε λοιπόν τα κομπιουτεράκια στο χέρι κι αρχίστε τους υπολογισμούς…

Πηγή :  akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου