Ετικέτες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: Πληρώστε, κορόιδα, για το μουσουλμανικό τόξο μας! Και λογαριασμό δεν θα σας δώσουμε.

Επιχορηγήσεις προς την Τουρκία στα πλαίσια της «προ-ένταξης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόστος 6 δισ. ευρώ για τους ευρωπαίους φορολογούμενους.
Το στεφάνι των ευρωπαϊκών αστερίων μεταμορφώνεται σε μουσουλμανικό τόξο κάτω από την επιρροή της Τουρκίας: ένα ολόκληρο πρόγραμμα...
Στις 13 Ιανουαρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Διαχείριση, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, της υποστήριξης για την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία».

Στην έκθεση αυτή, ένας εκρηκτικός αριθμός: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πίστωσε τη Τουρκία με 6 δισεκατομμύρια ευρώ στα πλαίσια της «προενταξιακής πορείας» της.

Η πρώτη περίοδος της προενταξιακής βοήθειας (2002-2007) είδε την Ευρώπη να πληρώσει € 1,249 δις. , η δεύτερη (2008 - 2013) προβλέπει πληρωμές € 4,873 δις. 

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των κονδυλίων , τα χρήματα δίνονται στο IAP , «Μηχανισμό της προενταξιακής Βοήθειας» που διοικείται σε μεγάλο βαθμό από τις τουρκικές αρχές.

Από το 2002, η προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία επιτρέπει τη χρηματοδότηση της υλοποίησης σχεδίων που υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτής της χώρας να πληρεί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα «στρατηγικά έγγραφα» που παρέχονται στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο από τις αρμόδιες αρχές αποδεικνύουν ότι οι βοήθειες της ΕΕ δεν εκτελέστηκαν με συνεπή τρόπο, «σε σχέση με ένα σύνολο εφικτών στόχων». 
Το Συνέδριο εκφράζει τη λύπη του για την αδιαφάνεια - για να μην πούμε τη σπατάλη ή ακόμη και τη διαφθορά , καθαρή και απλή , σύμφωνα με τον ιστοτόπο Minute -των χρηματοδοτούμενων έργων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «ορισμένα έργα λαμβάνουν επιχορηγήσεις , ενώ η εταιρική σχέση για την ένταξη δεν ανέφερε τη χρησιμότητα τους και την ίδια στιγμή, περισσότερα από 100 που ορίστηκαν ως προτεραιότητες, δεν ήταν στο κέντρο κανενός από τα επιλεγμένα έργα. Οι στόχοι και το πεδίο εφαρμογής άλλων 4 έργων δεν σχετίζονται άμεσα με τις προτεραιότητες που περιγράφονται στην εταιρική σχέση για την ένταξη».

Το παραπάνω λογότυπο  είναι αυτό της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (τουρκικός κυβερνητικός οργανισμός υπεύθυνος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας). 
Το στεφάνι των ευρωπαϊκών αστερίων μεταμορφώνεται σε μουσουλμανικό τόξο κάτω από την επιρροή της Τουρκίας: ένα ολόκληρο πρόγραμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου