Ετικέτες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ...(Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη)


Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...

Φόροι. Μια από τα ίδια και χειρότερα.

Ο Ελληνικός λαός έχει 2 βασικά ερωτήματα:


1) Εκείνη η ανάπτυξη(πράσινη, μπλε, μοβ, κίτρινη...ανάπτυξη να ναι) και οι ξένες επενδύσεις που είναι? Νομίζουν ότι μιλάνε σε ιθαγενείς του τότε «Νέου κόσμου» και ανταλλάσουν χρυσάφι με χάντρες? Οι φόροι είναι απαραίτητοι σε ένα κράτος αλλά όχι ως το μόνο μέσο οικονομικής ανάκαμψης.
2) Δικαιοσύνη υπάρχει σε αυτή τη χώρα-μπανανία? Αν υπάρχει κάποιο μικρό δείγμα δικαιοσύνης φυλακίσανε έστω ΕΝΑΝ απ' όσα καθίκια πήρανε μίζες? Σε άλλες χώρες που τις θεωρούμε «κατώτερες» οι νόμοι εφαρμόζονται.
Οι απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα είναι ξύλινες, τυπικές και με αρκετό ύφος συνοδευόμενο ενίοτε από χαμόγελο ή κούνημα των χεριών. Μια κασέτα που παίζει συνεχώς.
Ο εμπορικός κόσμος στο κέντρο της πόλης παραμιλάει. Ακόμα και τρανταχτά ονόματα με αρκετούς υπαλλήλους, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν τον προβληματισμό τους. Την αγωνία τους για το αύριο. Δεν υπάρχει προοπτική ότι κι αν μας λένε ως κυβέρνηση.
Η λύση είναι ξεκαθάρισμα στο δημόσιο, σωστή οργάνωση του πρωτογενούς τομέα και συνεργασία με τις κατάλληλες πανεπιστημιακές σχολές για νέες ιδέες που υπάρχουν και είναι λειτουργικές και κερδοφόρες αρκεί να το θελήσουν, φορολογική διευκόλυνση των τουριστικών επιχειρήσεων, ευνοϊκά μέτρα για τον χώρο των κατασκευών, διευκόλυνση της ναυτιλίας, ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
Έχουμε πρόβλημα παραγωγικότητας(αν και δεν λείπουν κάποια λαμπρά παραδείγματα) και ανταγωνιστικότητας. Οι υπερβολικοί φόροι μας κάνουν ακόμα λιγότερο ανταγωνιστικούς. Όσο πάνε το χειροτερεύουν.
Πλην των οικολογικών αυτοκινήτων στην ορκωμοσία, των σάκων στον ώμο, τα αθλητικά παπούτσια, τα κανό, τα ποδήλατα(όλα καλά κι ωραία, καλώς έπραξαν και πράττουν σε αυτά, ειδικά στους νέους μας αρέσουν τα αθλητικά και της φύσης τα πράγματα) και κάποιων μέτρων κάποιων υπουργών που λες "Μμμ, κάτι έκανε προς σωστή κατεύθυνση, αλλά μπρος πίσω πάει", η κυβέρνηση έχει να επιδείξει τίποτα άλλο εκτός του ότι επηδ.. (και συνεχίζει να το πράττει)τον Ελληνικό λαό συνεχώς με τα οικονομικά μέτρα?
Οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Μακάρι για το καλό της πατρίδας, να πέσουμε έξω όλοι και να χουν δίκιο ως κυβέρνηση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου