Ετικέτες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής: Μπαίνει το ΣΔΟΕ, κόβουν την επιχορήγηση

22/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 29 εμφανίσεις
Καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής: Μπαίνει το ΣΔΟΕ, κόβουν την επιχορήγηση
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εξόντωση της ακροδεξιάς συμμορίας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να λαμβάνουν μορφή… καταιγίδας. Την Κυριακή, αφού ανακοινώθηκε η νομοθετική πρόταση για τη διακοπή της χρηματοδότησής του νεοναζιστικού μορφώματος, έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα εξπρές για να διαπιστωθεί το εάν είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες οι άνδρες του ΣΔΟΕ θα κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του κόμματος. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να διερευνήσει τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα περί εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη καταθέτει νομοθετική πρόταση για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων η ηγεσία ή πάνω από το ένα δέκατο των βουλευτών του παραπέμπονται για κακούργημα. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε το iefimerida.gr από την Παρασκευή όταν αποκάλυπτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξόντωση του νεοναζιστικού μορφώματος (δείτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξόντωση της Χρυσής Αυγής πατώντας ΕΔΩ).
Στην επιστολή δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Χρυσή Αυγή, ωστόσο είναι αντιληπτό ότι η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τα τελευταία 24-ωρα η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει τη Χρυσή Αυγή.
Εισαγγελική έρευνα-εξπρές για να διαπιστωθεί αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση
Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Το ΣΔΟΕ θα κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά του κόμματος
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η κυβέρνηση έχει καταθέσει αίτημα στο ΣΔΟΕ να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά του νεοναζιστικού κόμματος. Η έρευνα θα εστιάζει σε δύο πεδία:
  • Τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματος και
  • Τις δαπάνες, με σκοπό να διαπιστωθεί το εάν ευσταθούν οι πληροφορίες για καταβολή άτυπης μισθοδοσίας σε οπαδούς και μέλη του κόμματος.
Το πόρισμα πρόκειται να παραδοθεί στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών για να αξιολογηθούν τα ευρήματά του και όπου προκύψουν ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις, τα στοιχεία θα σταλούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Ερευνα και στο στράτευμα για τα περί εκπαίδευσης μελών της Χ.Α. από στελέχη Ειδικών Δυνάμεων
Εν τω μεταξύ μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ειδικής εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, να διερευνηθεί το θέμα και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες.
Το πρώτο βήμα του σχεδίου δράσης της κυβέρνηση κατά της Χρυσής Αυγής έγινε την Πέμπτη όταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας παρέδωσε φάκελο με 32 αδικήματα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα οποία την Κυριακή διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει όλο τον ποινικό κώδικα αλλά και να το βελτιώσει με προσθήκες προκειμένου να εξοντώσει την νεοναζιστική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ακολούθησε την Παρασκευή το δεύτερο βήμα του σχεδίου όταν με με απόφαση του Νίκου Δένδια ανακλήθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που απασχολούντο στη προστασία των βουλευτών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Η παραληρηματική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης
Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην ανακοίνωση της νομοθετικής πρότασης για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησής της ήρθε μέσω μιας παραληρηματικής ανακοίνωσης από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στην οποία τονίζεται ότι η αναστολή χορήγησης της κρατικής επιχορήγησης δεν θα έχει καμία συνέπεια στη λειτουργία του κόμματος, καθώς η Χρυσή Αυγή βασίζεται, όπως υποστηρίζει, επί δεκαετίες στο υστέρημα των μελών της. Μόνη συνέπεια, συνεχίζει η ανακοίνωση η παύση «του πολύπλευρου κοινωνικού μας έργου, τα συσσίτια, οι δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς».
Οσον αφορά την εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα η Χρυσή Αυγή στη σχετική ανακοίνωσή της ακολουθεί τη γνωστή τακτική της εκτόξευσης κατηγοριών εναντίον κομμάτων κάνοντας λόγο «εγκληματίες κρανοφόρους του ΚΚΕ» και «προστατευόμενους τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ»
Πηγή: Κwww.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου