Ετικέτες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η «λευκή χήρα» από τη Βρετανία που αιματοκύλησε το Ναϊρόμπι


23/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις

Η «λευκή χήρα» από τη Βρετανία που αιματοκύλησε το Ναϊρόμπι 

Από την επίθεση στο Λονδίνο το 2005 στις επίθεση στην Κένυα το 2013

Μία γυναίκα από τη Βρετανία ηγείται της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Ναϊρόμπι, στην Κένυα, όπου ήδη 68 ζωές έχουν χαθεί ενώ η κατάσταση ομηρείας συνεχίζεται. Πρόκειται για μια χήρα βομβιστή που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά
Οι στρατιώτες περιέγραψαν μια λευκή γυναίκα με βέλο που έδινε στα αραβικά εντολές στους ενόπλους κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Westgate
.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. Τρεις Βρετανοί είναι μεταξύ των νεκρών ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 175.
Η Αλ Σεμπάμπ ανακοίνωσε χθες βράδυ με μήνυμα στο Twitter πως η Samantha Lewthwaite, η «λευκή χήρα» του βομβιστή Jermaine Lindsay που συμμετείχε στην επίθεση στο Λονδίνο, ήταν στις τάξεις της και τη χαρακτήριζε «μία γενναία κυρία».
Υπολογίζεται πως δεκαπέντε όμηροι παραμένουν παγιδευμένοι στο εμπορικό κέντρο ενώ, όπως γράφει η Daily Mail, άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να απαγγείλουν απόσπασμα από το Κοράνι ή να ονοματίσουν τη μητέρα του Προφήτη Μωάμεθ.
Εκτός από την Lewthwaite, η Αλ Σεμπάμ υποστήριξε πως ακόμα δύο Βρετανοί από το Λονδίνο, ο 23χρονος Liban Adam, και ο 24χρονος Νasir Shirdoon ήταν μεταξύ των «ιερών μαχητών» που συμμετείχαν στην επίθεση.
Λέγεται πως με τρομακτική αγριότητα οι ένοπλοι έκοψαν τα χέρια και έκαψαν τα πρόσωπα των πτωμάτων των θυμάτων τους προκειμένου να μην ταυτοποιούνται ενώ κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο για να μην καταγράφονται οι κινήσεις τους.
Σε άλλο tweet της η οργάνωση έγραψε: «οι μουτζαχεντίν μας είναι προετοιμασμένοι να πεθάνουν για το σκοπό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου