Ετικέτες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κυνικός και το «Δημοκρατικό Τόξο»



undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Όπως θα έχετε καταλάβει τελικά από τις δηλώσεις των κυβερνητικών, τα μόνα κόμματα που ανήκουν στο “Συνταγματικό και Δημοκρατικό τόξο”, είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ! Όλοι οι άλλοι, οι ενάντιοι στα μνημόνια, είναι ακραίοι εχθροί της Δημοκρατίας!

Οι υποστηρικτές των μνημονίων, δηλαδή, και της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, είναι οι μόνοι νηφάλιοι και μη ακραίοι τοξοβόλοι του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, που εγγυώνται για την προστασία τους! Και ας έχουν κατατρυπήσει και τα δύο με τα βέλη τους!  Και ας έχουν εξωθήσει χιλιάδες απελπισμένους Έλληνες, στην υποτιθέμενη «Νέμεση» της ΧΑ.
Προσπερνώ το αστείο και το θρασύ του πράγματος, του να θεωρούν εαυτούς εγγυητές των θεσμών, όλοι εκείνοι που καταπάτησαν το Σύνταγμα και που εκτέλεσαν την Δημοκρατία, αναγκάζοντας όλους τους άλλους να ανεβούν στα κάγκελα της διαμαρτυρίας.
Στέκομαι, όμως, στην ουσία εν προκειμένω, αυτής της τερατώδους πολιτικής κακοήθειας, που επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από την τραγωδία και τον πόνο που πρόσφερε στην Ελληνική κοινωνία. Και το κάνει, μιλώντας για “συνταγματικά και δημοκρατικά τόξα”, σε μια χώρα, που ούτε το ένα, ούτε το άλλο υφίστανται πλέον, θέτοντας πονηρά στην κοινή γνώμη και το εκβιαστικό δίλημμα ” Μνημόνιο και σταθερότητα ή εμφύλιος;”. Κατά το “Καραμανλής ή τανκς;”
Αυτοί οι παλιάτσοι είναι, συνέλληνες, που θέλουν να σας οδηγήσουν σε ένα νέο διχασμό. Υπολογίζουν στην επιπολαιότητα, στην απόγνωση και στη λαθεμένη κρίση που δημιουργεί ο θυμός. Θα τσιμπήσετε;
Αρκεί να κοιτάξετε δεξιά και αριστερά σας, για να δείτε, πως ίδιος είναι ο πόνος και η αγωνία στα πρόσωπα των αδελφών σας. Ίδιος και ο κοινός εχθρός όλων.
Θυμάμαι τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, που έγραψε κάποτε: “Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την πόρνη”.
peritexnisologos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου