Ετικέτες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συρία: Στα χέρια του στρατού η πόλη Γιαμπρούντ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών

Αποτελεί σημείο - κλειδί στην μάχη για τον έλεγχο των οδικών μεταφορών
Πηγή: REUTERS/Bassam Khabieh
Δαμασκός
Υπό τον έλεγχο του στρατού της Συρίας βρίσκεται πλέον η πόλη Γιαμπρούντ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, στα σύνορα με το Λίβανο.
Η πόλη πολιορκήθηκε επί εβδομάδες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συμμαχικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ, καθώς αποτελεί σημείο - κλειδί στην μάχη για τον έλεγχο των οδικών μεταφορών.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με tweet το Μέτωπο αλ Νούσρα του Λιβάνου, κάνοντας λόγο για «μια γρήγορη απάντηση για τους κομπασμούς της Χεζμπολάχ για το βιασμό της Γιαμπρούντ».

Δεν ήταν όμως η μοναδική ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση. Ακόμη μία εξτρεμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «εκδίκηση για την Γιαμπρούντ».

Ο στρατός της Συρίας έχει εξαπολύσει από τα μέσα Νοεμβρίου αντεπίθεση κατά των ανταρτών προκειμένου να τους απωθήσει από τις ορεινές περιοχές στα σύνορα με το Λίβανο.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου