Ετικέτες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Λευκός Οίκος και CIA παραδέχονται πως συγκάλυψαν τη συνωμοσία – Όλη η αλήθεια για τη δολοφονία Κένεντι


Jackie-Kennedy-reaches-for-help-after-President-JFK-is-shot-in-Dallas-Texas-1963.
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πώς ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολές στον επικεφαλής της CIA Τζον Μακ Κόουν να αποκρύψει στοιχεία για την δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι.
διοικητής της CIA Τζον Μακ Κόουν ήταν ένα από τα γρανάζια της συνωμοσίας που πέτυχε την απόκρυψη στοιχείων για την δολοφονία του Τζον Φιτσέραλντ Κένεντι, από την επιτροπή Γουόρεν που ερευνούσε την υπόθεση.

1122-anniversary-Kennedy-assassination_full_600
Η συνωμοσία που φτάνει πολύ ψηλά
upl561802e2a66ab
Ο Τζον ΜακΚόουν
Πενήντα χρόνια μετά την δολοφονία στο Ντάλας η CIA έδωσε στην δημοσιότητα μια απόρρητη αναφορά σύμφωνα με την οποία ανώτατοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας είχαν πάρει μέρος στην απόκρυψη στοιχείων. Ιθύνων νους αυτής της προσπάθειας βρισκόταν ο ίδιος ο ΜακΚόουν, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και είναι διαθέσιμο για μελέτη στο αρχείο εθνικής ασφαλείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Το έγγραφο μελέτησε ο Ντέιβιντ Ρόμπαρτζ, κορυφαίος ιστορικός σε ζητήματα που αφορούν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον Ρόμπαρτζ, επρόκειτο για «αθώα συγκάλυψη» με στόχο να κάνει τους μετέχοντες στην επιτροπή Γουόρεν να πιστέψουν ότι  ο Λι Χάρβει Όσβαλντ λειτούργησε μόνος του και υπό αδιευκρίνιστα κίνητρα» στη δολοφονία του προέδρου.
upl5618030ba8fd9
Ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ
Μεταξύ άλλων,. ο αρχηγός της CIA απέκρυψε το γεγονός ότι η υπηρεσία του βρισκόταν σε επαφή με τον Όσβαλντ πολύ πριν το 1963 και μάλιστα παρακολουθούσε κρυφά την αλληλογραφία του από τη στιγμή που ο Όσβαλντ θέλησε να αποστατήσει στην Σοβιετική Ένωση το 1959.
Τα σχέδια δολοφονίας του Κάστρο έπρεπε να μείνουν απόρρητα
Το πιο σημαντικό στοιχείο που ο Μακόουν απέκρυψε από την επιτροπή Γουόρεν είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 η CIA σχεδίαζε τη δολοφονία του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο. Χωρίς αυτήν την πληροφορία η επιτροπή δεν σκέφτηκε ποτέ να ερευνήσει αν ο Οσβαλντ είχε ενδεχομένως συνεργάτες στην Κούβα ή κάπου αλλού, οι οποίοι να ήθελαν να εκτελεστεί ο Κένεντι σε αντίποινα για τα σχέδια δολοφονίας του Κάστρο.
upl5618034089e10
Ο Ρόμπαρτζ ισχυρίζεται πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως ίσως ο Μακ Κόουν να έδρασε έτσι κατόπιν εντολών από τον ίδιο τον πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, ο οποίος διαδέχθηκε τον δολοφονημένο Κένεντι. Δεδομένου πως ο Μακόουν πέθανε το 1991, έχει ήδη πάρει το μυστικό αυτό στον τάφο του.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου