Ετικέτες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-16 (ΡΩΣΙΚΑ "ΕΞΥΠΝΑ ΟΠΛΑ" ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ρωσία – Ηλεκτρονικός πόλεμος στην Συρία

Ρωσία – Ηλεκτρονικός πόλεμος στην Συρία
Ρωσικό αεροσκάφος επιτήρησης Ilyushin Il-20M. Ένα τουλάχιστον από αυτά επιχειρεί στην Συρία, προσδίδοντας νέες δυνατότητες στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Φωτογραφία via Aviationist.
Η σημασία του ηλεκτρονικού πολέμου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σήμερα είναι τεράστια. Για αυτό και η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς στην Συρία, απέστειλε εκεί ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ΙΙ-20 Cout, το οποίο, όπως φαίνεται κάνει καλή δουλειά

Βασιζόμενο στο ελικοφόρο επιβατηγό Ilyushin Il-18, το ΙΙ-20Μ, το τετρακινητήριο αυτό αεροσκάφος αποτελεί το αντίστοιχο του αμερικανικού RC-135. Στην Συρία η Ρωσία έχει αναπτύξει τουλάχιστον ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Το ΙΙ-20Μ διαθέτει κεραίες αναγνώρισης υπερύθρων, οπτικούς αισθητήρες, ραντάρ τύπου SLAR, πλευρικής κατόπτευσης, εξοπλισμό δορυφορικών επικοινωνιών και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Το ίδιο αεροσκάφος χρησιμοποιεί η Ρωσία για να παρακολουθεί τις νατοϊκές κινήσεις και στη Βαλτική.
Ωστόσο η Ρωσία δεν έστειλε στην Συρία μόνο το εν λόγω αεροσκάφος. Στις αρχές Οκτωβρίου το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών Vasiliy Nikititch Tatischev ήταν καθ’οδόν προς τις συριακές ακτές.
Το πλοίο αυτό διαθέτει εξοπλισμό επικοινωνιών, παρακολούθησης και διατάραξης των αντιπάλων επικοινωνιών. Είναι ένα από τα επτά της κλάσης Vishnya που είχαν ναυπηγηθεί, στη δεκαετία του 1980, για το τότε Σοβιετικό Ναυτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα κέντρο παρακολούθησης – ελέγχου επικοινωνιών, παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου στην Συρία, το λεγόμενο «Κέντρο S». Στις 5 Οκτωβρίου οι Σύροι αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με ρωσική πηγή, κατέλαβαν το κέντρο αυτό, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της αλ Χαρά. Το κέντρο αυτό είχε βοηθήσει στην πραγματοποίηση επιτυχών ρωσικών πληγμάτων κατά ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης.
Το Κέντρο S είχε εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και λειτουργούσε ήδη από τον Ιανουάριο. Οι Ρώσοι παρακολουθούσαν από τότε όλες τις επικοινωνίες των αντικαθεστωτικών και είχαν πλήρη εικόνα των εξελίξεων, παρακολουθώντας το Ισραήλ, την Ιορδανία, μέχρι και την Σαουδική Αραβία. Πληροφορίες που αφορούσαν το Ισραήλ μεταδίδονταν και στο Ιράν, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.
Η ανάπτυξη στην περιοχή του κατασκοπευτικού πλοίου αποτελεί, προφανώς, προσπάθεια αναπλήρωσης της απώλειας του Κέντρου S.
ΠΗΓΗ: War is Boring
mignatiou.com
============================================

Β)Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν… οι Σύροι προχωρούν

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν… οι Σύροι προχωρούν
Ρωσικά αεροσκάφη κρούσης Su-34. Έξι από αυτά επιχειρούν στην Συρία, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στις ρωσικές εκεί επιχειρήσεις. Φωτογραφία ρωσικό υπουργείο Άμυνας, via Aviationist.
Υποστηριζόμενες από τα ρωσικά αεροσκάφη, οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας έδαφος στην επαρχία της Χάμα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το χωριό Ατσάν, προπύργιο των αντικυβερνητικών ανταρτών στην περιοχή, μετά τον βομβαρδισμό τους από ρωσικά αεροσκάφη.


Σύμφωνα με κουρδικές πηγές στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιδιώκουν την κατάληψη σημαντικού υψώματος και τους αντικυβερνητικούς να αμύνονται επ’ αυτού.
Την ίδια ώρα, πάντα υπό τη ρωσική αεροπορική υποστήριξη, οι δυνάμεις του Άσαντ επιτέθηκαν κατά των αντικαθεστωτικών στην πόλη Χαν Σειχάν, επί του βασικού οδικού άξονα Χαλεπίου – Δαμασκού. Ο οδικός αυτός άξονας αποτελεί και τη βασική ανεφοδιαστική αρτηρία των αντικαθεστωτικών.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου, επικεντρώνονται στις περιοχές της Χάμα, της Λατάκια και του Ιντλίμπ. Στην τελευταία, οι ρωσικές επιδρομές έχουν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κίνηση των αντικαθεστωτικών, αλλά και του λεγομένου «Στρατού της Κατάκτησης», ο οποίος πρόσκειται στο Μέτωπο αλ Νούσρα και την αλ Κάιντα.
Η Μόσχα ανέφερε πως τα αεροσκάφη της έπληξαν, τις τελευταίες 24 ώρες, 55 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, στις περιοχές της Δαμασκού, του Χαλεπίου, της Χάμα, της Ράκα και του Ιντλίμπ. Υποστήριξε επίσης την καταστροφή 29 στρατοπέδων εκπαίδευσης και 23 θέσεων των τρομοκρατών.
Όμως στη Χάμα, το Ιντλίμ και τη Λατάκια, δεν υπάρχουν, κατά την αντιπολίτευση, μαχητές του ΙΚ. Η δε συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί τη Ρωσία ότι πλήττει τις δικές της δυνάμεις, μη ασχολούμενη με το ΙΚ.
Χθες πάντως Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί είχαν τηλεδιάσκεψη διάρκειας 90 λεπτών για την αποφυγή «στρατιωτικού» ατυχήματος, στους γεμάτους αεροσκάφη, πια, ουρανούς της Συρίας.
ΠΗΓΗ: ARA News, Δαμασκός, Συρία
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου