Ετικέτες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Οι μαύροι Αμερικανοί κινδυνεύουν στην Ελλάδα!»



oi-mauroi-amerikanoi-kindyneuoyn-stin-ellada

Για τον κίνδυνο που προκύπτει από την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα προειδοποιεί τους αμερικανούς υπηκόους η αμερικανική πρεσβεία, με σχετική ανακοίνωση.
«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους αμερικανούς υπηκόους ότι η σελίδα με ειδικές πληροφορίες για την Ελλάδα υπό τον τίτλο “Απειλές στην ασφάλεια” ενημερώθηκε, ώστε να πληροφορήσει τους υπηκόους των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή, στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, παράλληλα, ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τααπαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Τα νέα αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν συμβάλλουν στην προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ και η διεθνής εικόνα της χώρας, που έχει ήδη πληγεί από τα ρεπορτάζ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, δέχεται επιπλέον αρνητική δημοσιότητα.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η πρεσβεία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς υπηκόους ενόψει και τηςεπετείου για το Πολυτεχνείο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο βίαιων επεισοδίων μετά το απόγευμα, ακόμα και σε διαδηλώσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ειρηνικές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.
Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής»
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας. Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου