Ετικέτες

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-40 (ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΟ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Σοκ στη Ρωσία, διαψεύδει το Κάιρο: Ισχυρή η εκδοχή για βόμβα, λένε Ουάσιγκτον-Λονδίνο
Russian people light candles to the memory of victims of the Russian MetroJet Airbus A321 accident in Sinai, Egypt, near The Cathedral of Christ the Saviour in Moscow, Russia. EPA, SERGEI ILNITSKY
Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή ενός Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet στην Αίγυπτο εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από ένα αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, δήλωσε χθες το βράδι μια πηγή στη ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η πληροφορία προκάλεσε σοκ στη Μόσχα, καθώς μπορεί να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι των Ρώσων, ότι οι τζιχαντιστές κατάφεραν να τους κτυπήσουν.
«Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα—κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο», ανέφερε η πηγή αυτή.


Νωρίτερα χθες, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στο Σινά το Σάββατο “μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό”, αποφασίζοντας για προληπτικούς λόγους να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.
Παράλληλα μια αιγυπτιακή πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε πως η αιτία της συντριβής πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου.
Οι Αμερικανοί υποστήριξαν στο CNN ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους πιθανότατα οφείλεται σε βόμβα
Η συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βόμβα που είχαν τοποθετήσει μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ή κάποιου παρακλαδιού της, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονόμασε.
Σύμφωνα με το CNN, ο αξιωματούχος αυτός, που έχει ενημερωθεί για την καταστροφή, επικαλέστηκε εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ωστόσο, επισήμανε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα επισήμως για τα αίτια της συντριβής του Airbus, που παρέσυρε στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες σε αυτό.
«Υπάρχει ασφαλώς μια αίσθηση ότι [η αιτία της συντριβής] ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών ή κάπου αλλού μέσα στο αεροπλάνο», είπε ο μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΗΓΗ: Η αιτία της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 είναι πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου, ανέφερε μια αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες.
“Πιστεύεται ότι ήταν μια έκρηξη, αλλά το τι είδους ήταν δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξετάζουμε την άμμο στο σημείο της συντριβής για να προσδιορίσουμε αν ήταν βόμβα” είπε η πηγή αυτή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Φωτογραφία Αρχείου: Ambulances transporting the bodies of the victims of the Russian passenger flight crash arrive at the Zeinhom morgue, Cairo, Egypt, 31 October 2015. EPA, MOHAMMED HOSSAM
Αναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Σαρμ ελ Σέιχ, ανακοινώνει ο ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ
Η Βρετανική κυβέρνηση χθες ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις βρετανικών αερογραμμών από και προς το αιγυπτιακό αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ – του θερέτρου στην Ερυθρά Θάλασσα, από όπου προέρχονταν το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Σινά το Σάββατο – επικαλούμενη υποψίες για πιθανή βόμβα στο αεροσκάφος.
«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ευθύνεται εκρηκτικός μηχανισμός πάνω στο αεροπλάνο για τη συντριβή του,» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ μετά από συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Συνιστούμε τώρα [αποφυγή] όλων των αεροπορικών ταξιδιών μέσω του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ , εκτός των απολύτως αναγκαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν βρετανικές επιβατικές πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, προς το παρόν.»
Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται με τις αιγυπτιακές αρχές για να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα τους ελέγχους των επιβατών και επισκευών, για να επιστρέψουν οι βρετανοί τουρίστες στη πατρίδα τους, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.
Πτήσεις από το αεροδρόμιο προς τη Βρετανία είχαν ήδη ανασταλεί, ενώ ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία έχουν εγείρει την πιθανότητα το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε από βόμβα.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να επικαιροποιήσουν την ταξιδιωτική οδηγία προς την χερσόνησο του Σινά, καθώς υφίσταται εν ενεργεία μία που έχει εκδοθεί τον Μάρτιο. Δεν υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες που έχουν συνεχείς πτήσεις στο Σινά.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε εκδόσει οδηγία τον Μάρτιο η οποία συνιστούσε στις εταιρείες με επιβατικές πτήσεις να αποφύγουν τις χαμηλές πτήσεις (κάτω από 7.900 μέτρα) πάνω από το Σινά, λόγω αυξημένου ρίσκου που αφορά τις δραστηριότητες εξτρεμιστών, είπε ο Έρνεστ.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους – που επαναλήφθηκαν χθες – ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου αντέδρασε με θυμό σε δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι υπήρχαν υποψίες ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω βόμβας.
Οι δηλώσεις του Χάμοντ έγιναν ενώ η Βρετανία προετοιμάζεται να υποδεχθεί σε επίσημη επίσκεψη τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αυτη την εβδομάδα.
Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του ρωσικού αεροπλάνου έχει υποστεί ζημιές
Οι ερευνητές εξέτασαν τα περιεχόμενα του καταγραφέα στοιχείων πτήσης, ενός από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.
Το αεροσκάφος κατέπεσε το περασμένο Σάββατο στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, αφού διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα το θάνατο και των 224 επιβατών του αεροσκάφους.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, το δεύτερο μαύρο κουτί, ο αποτυπωτής ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) καταστράφηκε εν μέρει και απαιτείται αρκετή δουλειά για την εξαγωγή δεδομένων.
«Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό για το CVR. Οι έρευνες στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται», ανέφερε η ανακοίνωση.
Russian people lght candles to the memory of victims of the Russian MetroJet Airbus A321 accident in Sinai, Egypt, near The Cathedral of Christ the Saviour in Moscow, Russia. EPA, SERGEI ILNITSKY
Πληροφορίες από REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μόσχα, Russian Federation, Λονδίνο, United Kingdom, Κάιρο, Egypt
mignatiou,com
=========================================
Β)Ισλαμιστες μαχαίρωσαν Γερμανούς Τουρίστες στο Μαρόκο UK Mirror

men-382645Γερμανοί τουρίστες, επισκέπτονταν τη γειτονιά του Talaa Lakbira, στη βορειοανατολική πόλη Φεζ του Μαρόκου του συχνά αναφέρεται ως πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας.

Το βίντεο δείχνει μια αναταραχή στο δρόμο με μια ομάδα από τους περαστικούς να παρέμβει για να βοηθήσει τους δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων μία που είναι η αιμορραγία από το κεφάλι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο εικονολήπτης τρέχει πάνω σε μια άλλη περιοχή, όπου μια σειρά από περαστικούς επιασαν τους δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 25, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνοι.

Terrified-tourists-are-left-covered-in-blood-after-two-men-hack-at-them-with-knives-in-random-attack-

http://players.brightcove.net/4221396001/60716998-ff67-4298-8bd7-2162e15a858d_default/index.html?videoId=4595935182001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου