Ετικέτες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ειρήσθω Εκτελεσθέντες Αγνοούμενοι και Τουρκία




ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Ειρήσθω Εκτελεσθέντες Αγνοούμενοι και Τουρκία

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Χριστίδης 69 ετών απ’ την Κυθρέα. Άμαχος, αδήλωτος αιχμάλωτος από 15η Αυγούστου 1974. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ, σε μίαν από τις διατεταγμένες επιχειρήσεις εξόντωσης αιχμαλώτων Ελλήνων από τον τουρκικό στρατό εισβολής και τους Τουρκοκύπριους «μουτζαχίντ» τής διοικούμενης ανέκαθεν από αξιωματικούς τού Γραφείου Ειδικού Πολέμου, του τουρκικού Γεν. Επιτελείου, τρομοκρατικής ΤΜΤ, με επικεφαλής τής πολιτικής της πτέρυγας τον αρχιδολοφόνο Ραούφ Ντενκτάς. Τα μαρτυρικά οστά τού Χριστίδη βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο πολλών άλλων εκτελεσθέντων, σε σπηλιά κοντά σε τουρκοχώρι. Στα οστά του κρανίου, σύνηθες «σήμα κατατεθέν», οι τρύπες των «χαριστικών βολών». Ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και κηδεύτηκαν χθες στην προσφυγιά.


Α Π Ο ΤΟΝ ίδιο ομαδικό τάφο, όπου εντοπίστηκαν τα οστά 24 εκτελεσθέντων, κηδεύτηκαν ήδη τις προηγούμενες βδομάδες τα μαρτυρικά οστά:
- Του 24χρ. το 1974 έφεδρου του 305 Τάγματος Πεζικού Θέμη Βλάμη από τη Βώνη.
- Του 18χρ. Κυριάκου Γεωργίου Χρίστου Μπλάκκη του 399Τ.Π. από την Κάτω Δερύνεια.
- Του 17χρ. Ανδρέα Ζαχαρία Σάββα εθελοντή του 241Τ.Π. από τη Δορά.

Σ Υ Ν Ο Λ Ο
 εκείνης της μαζικής εκτέλεσης: 44 αδήλωτοι αιχμάλωτοι: 34 μάχιμοι και 10 άμαχοι. Συνελήφθησαν 15.8.74 στο χωριό Βώνη, όπου είχαν καταφύγει στο σπίτι της Φρόσως Δημητρίου. Τρεις γνωστοί κοντοχωριανοί Τ/κ ήσαν επικεφαλής του τουρκικού αποσπάσματος που τους συνέλαβε. Τους οδήγησαν προς το τ/κ χωριό Επηχώ και τους εκτέλεσαν.

Μ Ι Α ΑΚΟΜΑ 
από τις εκατοντάδες, διατεταγμένες απ’ το τουρκικό κράτος, μαζικές εκτελέσεις αδηλώτων αιχμαλώτων, το 1974. Έκτοτε στον μακρύ, φρικτό κατάλογο των χιλιάδων Αγνοουμένων: Της διατεταγμένης, συστηματικής, πολύχρονης, καθημερινής, επιχείρησης μαζικής δολοφονίας των ψυχών τών πολλαπλάσιων χιλιάδων συγγενών των Αγνοουμένων. Μέθοδος δοκιμασμένη από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, για την ψυχική εξόντωση και καθυπόταξη των λαών θυμάτων: Αρμενίων, Ελλήνων Ποντίων, Μικρασιατών και Ασσυρίων (1914-1923). Για τις γενοκτονίες των οποίων ουδέποτε δικάστηκε, ούτε ποτέ απολογήθηκε το ένοχο τουρκικό κράτος. Και σήμερα αντιδρά αγρίως η Τουρκία, επειδή η Γαλλία εδέησε επιτέλους να νομοθετήσει την απαγόρευση άρνησης της Γενοκτονίας. Διότι η Τουρκία στηρίζεται, συν τοις άλλοις, και στους υποταγμένους ηγέτες τών θυμάτων της με τα Ηττημένα Μυαλά, που αναζητούν τη «συνεταιρική, διζωνική, δικοινοτική» αθώωση και νομιμοποίηση των τουρκικών εγκλημάτων πολέμου…
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου