Ετικέτες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;


Επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο που ισχύει στο Τρίγωνο των Βερμούδων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας το μυστήριο που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι οι κρατήρες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές δήλωσαν στους ‘Sunday Times’ ότι οι μεγάλοι κρατήρες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θέλουν την ύπαρξη “πολλαπλών γιγαντιαίων κρατήρων στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου”. Συγκεκριμένα, τονίζουν πως “Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική”.
Όπως προέκυψε οι κρατήρες  έχουν πλάτος περίπου ένα χιλιόμετρο και περίπου 50 μέτρα βάθος και πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εξερράγη.
Περισσότερα αποτελέσματα και λεπτομέρειες για την έρευνα θα δοθούν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν αν οι υποβρύχιες εκρήξεις είναι ικανές να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.Σύμφωνα με πολλές εφημερίδες, αν ο συγκεκριμένος ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, πιθανότατα, να μπορεί να αποδειχθεί πως οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων σχετίζονται με ανάλογα περιστατικά.
Για την ιστορία, εκτιμάται πως περισσότεροι από 8.000 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους.
Πάντως, για άλλους, το τρίγωνο των Βερμούδων είναι απλά ένας μύθος. Όπως σημειώνει το National Oceanic and Atmospheric Administration: “Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επαληθεύει τη θεωρία ότι μυστηριώδεις εξαφανίσεις συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα σε αυτό που έχει ονομαστεί ως “τρίγωνο των Βερμούδων”, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολυταξιδευμένη περιοχή του ωκεανού”
Πέραν αυτού, το Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας με νέα ανακοίνωσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα τονίζοντας ότι οι κρατήρες δε συνδέονται με το τρίγωνο των Βερμούδων.
Ο καθηγητής Karin Andreassen, ένας από τους ερευνητές, εξήγησε: “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην έρευνά μας δεν κάνουμε καμία διασύνδεση με το τρίγωνο των Βερμούδων”

Guardian, news247.gr, agonaskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου