Ετικέτες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σκελετούς στρατιωτών του Ναπολέοντα βρήκαν στη Φρανκφούρτη


ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ
Τους σκελετούς 200 Γάλλων στρατιωτών του Ναπολέοντα Βοναπάρτη βρέθηκαν στην Φρανκφούρτη, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Σκελετούς στρατιωτών του Ναπολέοντα βρήκαν στη Φρανκφούρτη
Ο διεθυντής του πολεοδομικού σχεδιασμού, Όλαφ Κούνιτς, δήλωσε ότι τα οστά πιστεύεται ότι ανήκουν στους στρατιώτες της Μεγάλης Στρατιάς του Ναπολέοντα που υποχώρησε από τη Ρωσία το 1813, προσθέτοντας ότι πιθανώς πέθαναν από τα τραύματα του πολέμου ή από τύφο.
Οι μάχες κοντά στη Φρανκφούρτη το 1813 στοίχισαν 15.000 ανθρώπινες ζωές, επεσήμανε ο Κούνιτς.
Οι σκελετοί βρέθηκαν στη δυτική συνοικία της πόλης, Ρέντελχαϊμ.

Από την πλευρά του η Αντρέα Χάμπελ, διευθύντρια των μνημείων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Φρανκφούρτης, τόνισε ότι «φαίνεται ότι οι μαζικοί τάφοι σκάφτηκαν βιαστικά». Επεσήμανε ακόμη, ότι τα θύματα είχαν ταφεί σε φέρετρα, τα οποία ήταν ευθυγραμμισμένα σε έναν άξονα βορρά-νότου, παρά στον παραδοσιακό ανατολικο-δυτικό προσανατολισμό, που συνήθιζαν να θάβουν τους νεκρούς.
Πάνω από 30 σκελετοί έχουν εκταφεί και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα χρειαστούν περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες.
Η Μεγάλη Στρατιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισέβαλε στη Ρωσία τον Ιούνιο του 1812 και κατέλαβε τη Μόσχα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο, υπέστη καταστροφικές απώλειες και αναγκάστηκε σε υποχώρηση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου