Ετικέτες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Βρετανία-Ισπανία σε νέες περιπέτειες στο Γιβραλτάρ…

Βρετανία-Ισπανία σε νέες περιπέτειες στο Γιβραλτάρ…

5/11/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 22 εμφανίσεις

timthumb (3)

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε πάνω από το Γιβραλτάρ, όταν βρετανικό επιβατηγό αεροσκάφος παρενοχλήθηκε από ισπανικό αεροσκάφος επιτήρησης Ρ-3 Orion.
Το ισπανικό αεροσκάφος εισήλθε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, στην πορεία ενός αεροσκάφους της British Airways (πτήση ΒΑ 490), το οποίο είχα απογειωθεί από το Λονδίνο και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Γιβραλτάρ.

Το βρετανικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία, την τελευταία στιγμή και άρχισε εκ νέου τη διαδικασία προσγείωσης, βάσει των οδηγιών του πύργου ελέγχου, ώστε να αποφευχθείπιθανή σύγκρουση στον αέρα με το ισπανικό αεροσκάφος.
Το ισπανικό αεροσκάφος πετούσε μπροστά από το βρετανικό, αλλά ξαφνικά άλλαξε πορεία, εκτέλεσε στροφή 180ο και κινήθηκε προς το επιβατηγό αεροσκάφος. Το επεισόδιο αυτό είναι το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων γεγονότων που έχουν σημειωθεί πάνω από τη διεκδικούμενη από την Ισπανία βρετανική κτήση, τα οποία δυναμιτίζουν επικίνδυνα τις σχέσεις Βρετανίας – Ισπανίας.
Τον Σεπτέμβριο δύο ισπανικά μαχητικά είχαν παρενοχλήσει βρετανικό επιβατηγό αεροσκάφος πάνω από το Γιβραλτάρ. Εντός του 2013 μόνο, οι Ισπανοί παραβίασαν 496 φορές τα χωρικά ύδατατης βρετανικής κτήσης. Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζουν, δε και το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου