Ετικέτες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία: Συναυλία στη μνήμη του… (Διεστραμμένου Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας)* Κεμάλ Ατατούρκ!






Η κρατική τουρκική συμφωνική ορχήστρα «The Çukurova State Symphony Orchestra» (ÇDSO) θα εκτελέσει στη Κολωνία της Γερμανίας στις 10 Νοεμβρίου το έργο «Atatürk Yaşıyor» (Ο Ατατούρκ ζει!!!)… Πως λέμε «ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;»… καμία σχέση!Μαέστρος θα είναι ο Μπετίν Γκιουνές που είναι και ο συνθέτης του έργου. Η τουρκική συμφωνική ορχήστρα έφτασε στην Κολωνία στις 1 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν κονσέρτα στη Βόννη και το Άαχεν. Το έργο παίχτηκε στα Άδανα πριν το ταξίδι στη Γερμανία.

Ο Γκιουνές είναι αξιόλογος μουσικός έχοντας συνθέσει 17 συμφωνίες. Ωστόσο, αντί να κάνει μια μικρή αναφορά στους λόγους που υπαγόρευσαν την αποστολή της ορχήστρας στη Γερμανία, δηλαδή το να τονωθεί το «εθνικό συναίσθημα» των Τούρκων μεταναστών και η σχέση τους με τη «μητέρα-πατρίδα», είπε ότι στόχος του ταξιδιού είναι να καταδειχθεί ότι δημιουργούνται καλά κλασικά μουσικά έργα στην Τουρκία!

Ο λόγος της επιλογής της Γερμανίας είναι ότι η χώρα έχει συνεισφέρει πολλά στη συμφωνική μουσική και θεωρείται το κέντρο της κλασικής μουσικής – κι εμείς θεωρούσαμε την Αυστρία! – ενώ η Κολωνία είναι το κέντρο της κλασικής μουσικής στη Γερμανία. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
http://www.defence-point.gr/news/?p=62093
*Επισήμναση του δικού μας Ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου