Ετικέτες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει την παραίτηση Μπερλουσκόνι



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει την παραίτηση Μπερλουσκόνι

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε την παραίτηση του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι ο τελευταίος, φίλος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δεσμευτεί να μην επιτρέψει να παρασυρθεί η χώρα του από την κρίση χρέους."Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας του και έκανε τα πάντα για τη σταθερότητα της ιταλικής οικονομίας, βοηθώντας έτσι την Ευρώπη στο σύνολό της", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
"Νομίζω ότι ο στόχος εδώ είναι να δείξουμε ότι οι ενέργειες που αποφασίστηκαν από την ιταλική κυβέρνηση είναι επαρκείς, ώστε να αποφευχθεί μια κρίση του χρέους", πρόσθεσε, χαιρετίζοντας "την τεράστια πολιτική βούληση" του κ. Μπερλουσκόνι. 

Υπό την πίεση των αγορών, και έχοντας χάσει την πλειοψηφία του, ο Καβαλιέρε, 75 ετών, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμα του μόλις το Κοινοβούλιο υιοθετήσει μια σειρά φορολογικών και οικονομικών μέτρων που υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου