Ετικέτες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ: Ξεκίνησε η εγκατάσταση του “C-Music” σε όλα τα αεροσκάφη


Ισραήλ: Ξεκίνησε η εγκατάσταση του “C-Music” σε όλα τα αεροσκάφη

Σύμφωνα με το AL ARABIYA τα Ισραηλινά πολιτικά αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας El Al και άλλων δύο εγχώριων αερομεταφορέων εξοπλίζονται με το σύστημα “C-Music” που χρησιμοποιεί λέιζερ για να “τυφλώνει” πυραύλους, οι οποίοι αναζητούν στόχους που εκπέμπουν θερμότητα. Το συγκεκρίμένο σύστημα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο Ισραήλ και αναμένεται μέχρι το 2013 να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα πολιτικά αεροσκάφη της χώρας.

“Το Ισραήλ επιταχύνει την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στα πολιτικά αεροσκάφη της χώρας μετά τα γεγονότα στη Λιβύη”, τόνισε Ισραηλινός αξιωματούχος. Οι συσκευές “C-Music” (Commercial Multi-Spectral Infrared Countermeasure), οι οποίες έχουν μέγεθος περίπου 1,5 μέτρου, εγκαθιστώνται στην άτρακτο των αεροσκαφών ωστόσο αυξάνουν σημαντικά τα έξοδα λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης καυσίμων.
Το Ισραήλ είχε αρχικά ξεκινήσει την εγκατάσταση ενός άλλους συστήματος με το όνομα ”Flight Guard”. Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν η Αλ Κάιντα φέρεται να είχε αποπειραθεί να καταρρίψει ένα αεροσκάφος γεμάτο Ισραηλινούς τουρίστες στην Κένυα. Όμως η χρήση φωτοβολίδων για την παραπλάνηση των αντιαεροπορικών πυραύλων προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων και οι Ισραηλινοί στράφηκαν στο σύστημα “C-Music”.
Το κόστος εγκατάστασης του “C-Music” σε όλα τα Ισραηλινά πολιτικά αεροσκάφη ανέρχεται στο 1 με 1,5 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου