Ετικέτες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: “Αποκλείεται η αποβολή χωρών από την ευρωζώνη”


Γιούνκερ: “Αποκλείεται η αποβολή χωρών από την ευρωζώνη”

Απέκλεισε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών.

«Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1.
Ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με Πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε στο TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.
«Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ » σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη».
Υπογράμμισε τέλος πως θεωρεί ότι είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ΄αυτά που αποκάλεσε «έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου