Ετικέτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κραυγή απόγνωσης από τους υπερπολύτεκνους…

 

 

undefinedΑγαπητοί Κύριοι και Κυρίες των ΜΜΕ.
Σας αποστέλλουμε την παρακάτω μας επιστολή για την προβολή του δίκαιου αιτήματος των υπέρ πολύτεκνων οικογενειών.
Με την παράκληση να δημοσιεύσετε την επιστολή μας τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο (και να μας απαντήσετε εάν γίνεται στο email μας πότε το δημοσιεύσατε ή το αναρτήσατε), εάν αγαπάτε την Χώρα μας, και θεσμό της, που είναι η οικογένεια.
Επειδή δεν καταλαβαίνουν οι Κύριοι πολιτικοί μας άλλον τρόπο, εκτός από την Δημοσιότητα, και την Κοινωνική κατακραυγή, σας παρακαλούμε θερμά να μας συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας.
Εξουθενώνουν τις υπέρ πολύτεκνες οικογένειες, καθώς όσο περισσότερα παιδιά έχεις, τόσο περισσότερο φόρο πληρώνεις!
Η πολιτική που ακολουθούν οι Κυβερνήτες μας, είναι δυστυχώς στο θέμα της οικογένειας, αυτή του σύγχρονου Ηρώδη. Και επειδή δεν θα μας εξαθλιώσουν στον 21ο αιώνα, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.
Δυστυχώς στην πλειονότητα τους όμως, τα Τηλεοπτικά Κανάλια, παρουσιάζουν το θέμα υπό το πρίσμα της μέσης Ελληνικής οικογένειας, των δύο ή το πολύ τριών παιδιών. Είδατε εκτός ελαχίστων περιπτώσεων να παρουσιάζουν το θέμα για τις υπέρ πολύτεκνες οικογένειες; Η μήπως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;
Σας αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο, ότι το τραγικό περιστατικό των ημερών με τα παιδιά, έχει συμβεί σε μία από τις υπέρ πολύτεκνες οικογένειες, με 10 παιδιά.
Οι οποίοι παρότι η οικία διέθετε θέρμανση με καλοριφέρ, δεν μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο, όπως και πολλές άλλες οικογένειες. Θα μπορούσε για παράδειγμα, η συγκροτημένη Ελληνική Πολιτεία, να απαλλάξει από τον φόρο τέτοιες περιπτώσεις οικογενειών.

Προς :

Υπουργό Οικονομικών – κ. Ι. Στουρνάρα

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών – κ. Χρ. Σταϊκούρα

Υφυπουργό Οικονομικών – κ. Γ. Μαυραγάννη

Κοινοποίηση :

Πρωθυπουργό – κ. Αντ. Σαμαρά

Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ – κ. Ευ. Βενιζέλο

Πρόεδρο ΔΗΜ.ΑΡ. – κ. Φ. Κουβέλη

Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι Κύριοι

Σε συνέχεια και ολοκλήρωση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εντός των επόμενων ημερών, παρακαλείσθε όπως προβλέψετε για την κατηγόρια των υπέρ πολύτεκνων οικογενειών, όσων δηλαδή οικογενειών έχουν από έξι (6) παιδιά και πάνω βάσει Νόμου, αυξημένα αφορολόγητο όρια εισοδημάτων τους.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω οικογένειες ανέρχονται στον αριθμό των 1500 περίπου, ενώ οι οικογένειες με πέντε (5) παιδιά ανέρχονται στον αριθμό των 6000 περίπου. Τονίζεται ότι οι υπέρ πολύτεκνες οικογένειες, θα φορολογούνται με την μέχρι και σήμερα τροποποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου από το εισόδημα των 15.000€ και πάνω, άδικα και αναξιοκρατικά. Σε μία χώρα όπως την δική μας, όπου έχει κατά μέσο όρο 1,3 παιδιά/οικογένεια. Καμία Τρόϊκα δεν μπορεί να σταματήσει το δίκαιο αίτημα, όσων οικογενειών είναι υπέρ πολύτεκνες, ακόμη και εάν ρωτηθεί. Πλέον τούτου μπορείτε να αντιπαραβάλετε τι ακριβώς προβλέπεται, και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες για την περίπτωση των υπέρ πολύτεκνων οικογενειών στα αφορολόγητα όρια και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την περίπτωση της Γερμανίας, της κ. Μέρκελ δηλαδή, όπου οι οικογένειες με τρία (3) παιδιά, είναι αφορολόγητες για το εισόδημα των 60.000€!

Θεωρώντας ως ένα ελάχιστο δείγμα της πολιτείας, απέναντι στις υπέρ πολύτεκνες οικογένειες, τα αυξημένα αφορολόγητα όρια των εισοδημάτων τους, στο ποσό των 50.000€ ή 60.000€. Εάν επιθυμούμε να υπάρξει μία ανθρώπινη και στοιχειώδη διαβίωση, για οικογένειες οι οποίες έχουν 6 – 8 – 10 παιδιά ή και περισσότερα, θα ήταν ίσως μία ελάχιστη ανταμοιβή. Το μέτρο αυτό υπολογίζεται πως θα κοστίσει μόλις 8 – 10 εκατομμύρια ευρώ, σε μία Χώρα με το πρώτο και κορυφαίο πρόβλημα της, το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση να γνωρίζετε ότι θα είστε συνεργοί στο να απομείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες!

Με εκτίμηση :

Συντονιστική Διοικούσα Επιτροπή

Υπέρ Πολύτεκνων Οικογενειών

About these ads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου