Ετικέτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά… δεν δηλητηριάστηκε ο Οζάλ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός

 

undefined
Το σίριαλ της δολοφονίας του πρώην ηγέτη της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, μέσω δηλητηρίασης, είχε σήμερα ένα νέο και μάλλον τελικό… επεισόδιο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Σαμπάχ”, τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Τουρκούτ Οζάλ είναι σε μηδαμινά επίπεδα, που φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχουν, κάτι που οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν υποψίες δολοφονίας.

Τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του τούρκου πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ, που πέθανε το 1993, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δηλητηριάστηκε, καθώς τα επίπεδά τους δεν είναι θανατηφόρα, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ. Οι τέσσερις τοξικές ουσίες --DDT, κάδμιο, αμερίκιο και πολώνιο-- που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Οζάλ είναι σε «μηδαμινά ποσοστά» και «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, καθώς κυρίως το DDT (ισχυρό εντομοκτόνο) που πλέον έχει απαγορευθεί, εκείνη την εποχή χρησιμοποιούταν ευρέως», επισημαίνει η εφημερίδα επικαλούμενη μια έκθεση του Συμβουλίου Ιατροδικαστών. Οι άλλες τοξικές ουσίες ενδέχεται να εισήλθαν στο λείψανο «από περιβαλλοντικούς παράγοντες», δηλαδή από το χώρα στο οποίο ετάφη, προσθέτει η έκθεση.


Διαβάστε περισσότερα...


Η εν λόγω έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και να παραδοθεί στις δικαστικές αρχές. Η έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του Οζάλ ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου ύστερα από μαρτυρίες ανθρώπων που έκαναν λόγο για ύποπτες συνθήκες την ημέρα θανάτου του, ο οποίος αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή. Η εκταφή του λειψάνου του έγινε στις αρχές Οκτωβρίου έπειτα από δικαστική απόφαση, ώστε να καθοριστούν τα αίτια θανάτου του.

Τον Νοέμβριο ο τουρκικός Τύπος είχε αναφέρει ότι η παρουσία αυτών των δηλητηριωδών ουσιών ενδέχεται να οδήγησε στον θάνατο του πρώην προέδρου.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=242162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου