Την πρώτη εδώ και δεκαετίες θεία λειτουργία τέλεσε σήμερα στον καθεδρικό ναό της κινεζικής πόλης Χαρμπίν ο Πατριάρχης Κύριλλος, στο πλαίσιο της  πενθήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα
Συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία Ορθοδόξων κληρικών, ο Πατριάρχης Κύριλλος έψαλλε τον ύμνο της Αναστάσεως, στον καθεδρικό ναό που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας. .

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ηγέτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κίνα, ενώ η πόλη Χαρμπίν ιδρύθηκε από την αυτοκρατορική Ρωσία το 1898, και έγινε καταφύγιο των Ρώσων, που ηττήθηκαν από τους μπολσεβίκους στον εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του 1920. Η πόλη κατελήφθη επίσης από τις σοβιετικές δυνάμεις στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Από την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού στην Κίνα το 1949, το σύνολο σχεδόν των 20 Ορθόδοξων εκκλησιών καταστράφηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, ενώ δεν γινόταν καμία λειτουργία .
Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείο Μόσχας Αλεξάντερ Βολκόφ ανέφερε ότι  ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε τις ανησυχίες του στους κινέζους αξιωματούχους για την κακή κατάσταση των καθεδρικών ναών στην Χαρμπίν.