Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι Κούρδοι του Ιράκ μεσολαβούν μεταξύ PΚΚ και Τουρκίας


Οι Κούρδοι του Ιράκ μεσολαβούν μεταξύ PΚΚ και Τουρκίας

undefined
Οι δύο κύριοι ηγέτες των Κούρδων του Ιράκ διεξάγουν αποστολή μεσολάβησης ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις στα σύνορα του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

“Ο (ιρακινός) πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί και ο πρόεδρος της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί διεξάγουν μια μεσολαβητική προσπάθεια ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και το PKK για να σταματήσουν οι μάχες στα σύνορα ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία και το Ιράν”, δήλωσε ο Αζάντ Τζουντιάνι, εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK, η παράταξη του Ταλαμπανί).
“Κατά την τελευταία επίσκεψη του Μασούντ Μπαρζανί στην ‘Αγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία της να μπει ένα τέλος στις συγκρούσεις”, πρόσθεσε.
Εξάλλου, δήλωσε ακόμη ο Τζουντιάνι, “οι προσπάθειες του κ. Μπαρζανί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τεχεράνη, επέτρεψαν να σταματήσουν οι μάχες ανάμεσα στο Ιράν και το PJAK”.
Στις 29 Οκτωβρίου, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και ο Μασούντ Μπαρζανί είχαν δηλώσει πως το θέμα του PJAK (Κόμμα για μια ελεύθερη ζωή στο Κουρδιστάν), του κύριου ένοπλου κουρδικού κινήματος που μάχεται το καθεστώς της Τεχεράνης, “ρυθμίστηκε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου