Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τις έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο κατασκοπεύει η Τουρκία


Τις έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο κατασκοπεύει η Τουρκία

Νέα μονάδα για την παρακολούθηση των πετρελαϊκών ερευνών στη Μεσόγειο έχει συστήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Σαμπάχ”, η Τουρκία. Ανήκει στην υπηρεσία πληροφορίων ΜΙΤ και σύμφωνα με την εν λόγω εφημερίδα, στη Μεσόγειο αυτή την χρονική περίοδο πραγματοποιείται ένας κατασκοπευτικός πόλεμος.

Όπως γράφει ότι “μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ”. Η εν λόγω μονάδα, σύμφωνα με την “Σαμπάχ”, “πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη “Νότια Κύπρο”, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο” και ότι “ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο”.
Η νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ “ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ”. Η “Σαμπάχ” γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε “με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ”.
“Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς”, γράφει επίσης η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου