Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φιντέλ Κάστρο: Η έκθεση της ΙΑΕΑ για το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου»


Φιντέλ Κάστρο: Η έκθεση της ΙΑΕΑ για το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου»

undefined
Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του στον Τύπο αναφέρει ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σχετικά με το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου, που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ προετοιμάζουν κατά της χώρας αυτής».

“Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη η ΙΑΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων”, γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο “Γενοκτόνος Κυνισμός”.

Ο κομμουνιστής ηγέτης τονίζει ότι ενεργώντας έτσι η ΙΑΕΑ “ένας οργανισμός του Ο.Η.Ε. που θα πρέπει να παραμείνει στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης” στηρίζει “τον πυρηνικό πόλεμο που η αυτοκρατορία των γιάνκηδων, σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, προετοιμάζει λεπτομερώς εναντίον του Ιράν”.
Στην έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ΙΑΕΑ εκφράζει “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με τη στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι είναι όργανο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για να την απομονώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου