Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ειδικά στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα


Ειδικά στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Ο επικεφαλής των Αμερικανικών και δυνάμεων του ΟΗΕ στη ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ έχει αρκετές επιλογές σε στρατιωτικό επίπεδο απέναντι στο προκλητικό καθεστώς της ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ. Όπως ανέφερα σε πρόσφατη ομιλία μου στο εξωτερικό για την Β.ΚΟΡΕΑ και τις εξελίξεις στην ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ, οι επιλογές μπορεί να είναι από επιπρόσθετες της απόφασης 1874 του ΣΑ/ΟΗΕ κυρώσεις(που σχεδόν έχουν εξαντληθεί) μέχρι ενεργά στρατιωτικά μέτρα με κίνδυνο ακόμα και πυρηνικής ανάφλεξης , αφού η Β.ΚΟΡΕΑ φέρεται να διαθέτει 1-2 πυρηνικές βόμβες.
Την ίδια στιγμή οι Δυτικοί παρακολουθούν τις εσωτ
ερικές εξελίξεις σε ένα από τα πλέον ΑΘΛΙΑ-ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗ-ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΑ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ του πλανήτη. Μου θυμίζει λίγο κάτι από JAMES BOND 007 και το DIE ANOTHER DAY με ΠΗΡΣ ΜΠΡΟΣΜΑΝ και ΧΑΛΙ ΜΠΕΡΙ… Το καθεστώς με εξαίρεση την ΚΙΝΑ είναι ασυμπάθηστο ακόμα και ως ένα βαθμό στην ΡΩΣΙΑ!
Από το 1953 οι Αμερικανοί έχουν σε ετοιμότητα το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 5027 για νέο ενδοκορεατικό πόλεμο. Το 5027 έχει αρκετές παραλλαγές οι οποίες διαρκώς αναπροσαρμόζονται με βάση τα νέα δεδομένα. Έτσι το 5030 αφορά την τυχόν νέα εισβολή της Β.ΚΟΡΕΑΣ στο έδαφος της Νότιας και τις από κοινού ενέργειες για απώθηση των επιτιθέμενων. Το 5028 αφορά την περίπτωση ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ της Β.ΚΟΡΕΑΣ από Αμερικανικά και συμμαχικά πλοία. Η παραλλαγή 5028Α αφορά τις MARITIME INTERDICTION OPERATIONS/PROLIFERATION SECURITY INITIATIVE δηλαδή την περίπτωση που η ΔΥΣΗ επιβάλει νηοψίες σε Βορειοκορεατικά πλοία που μεταφέρουν απαγορευμένα φορτία. Το 5026 αφορά εκτεταμένους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Β.ΚΟΡΕΑΣ συμπεριλαμβανομένης και της πυρηνικής βάσης της ΓΙΟΝΓΚ ΜΠΙΟΝΓΚ από αεροσκάφη F-117/B-1/B-2/B-52 προερχόμενα από Αμερικανικές βάσεις στο ΜΙΖΟΥΡΙ, στην ΧΑΒΑΗ , στην ΙΑΠΩΝΙΑ και στην Αεροπορική βάση ΑΝΤΕΡΣΟΝ στη νήσο ΓΚΟΥΑΜ. Τέλος η επιλογή 5029 αφορά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ εκ των ένδον του καθεστώτος και μάλιστα με πυρηνικά όπλα, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχουμε βιώσει, και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Αμερικανοί-Δυτικοί και Νοτιοκορεάτες επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος και την ένωση της χώρας με την ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ στο πρότυπο του Γερμανικού μοντέλου του 1990. η Μόσχα δείχνει περίεργα αδιάφορη, ενώ το Πεκίνο αντιδρά για τους δικούς του λόγους. Σημειώνω ότι η ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ διατηρεί διπλωματικές σχέσεις μόνο με τις ΚΙΝΑ-ΜΙΑΝΜΑΡ-ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ-ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ-ΣΟΥΔΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΡΩΣΙΑ-ΟΗΕ, ενώ για το Δυτικό κόσμο έχει πρεσβεία για την ΕΥΡΩΠΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, και για την λοιπή ΑΣΙΑ στην ΚΑΜΠΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου