Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Σύρος επιτετραμμένος στην Άγκυρα


Στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Σύρος επιτετραμμένος στην Άγκυρα


undefined
Συνάντηση Νταβούτογλου με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης
Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Σύρος επιτετραμμένος στην Άγκυρα μετά τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο. Ο Σύρος αντιπρόσωπος, ο πλέον υψηλόβαθμος Σύρος διπλωμάτης αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, κλήθηκε για να τού επιδοθεί διαμαρτυρία για τις χθεσινές βιαιότητες εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία. «Η Τουρκία καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, το οποίο ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλεια του διπλωματικού της προσωπικού στη Συρία.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι άρχισε η απομάκρυνση από τη Συρία των οικογενειών των μελών του εκεί διπλωματικού της προσωπικού και ζητεί από τις συριακές αρχές να εντοπίσει και να προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τις χθεσινές επιθέσεις.
Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης απόψε στην Άγκυρα, μετά τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι προειδοποιεί τους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Συρία, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο, εξαιτίας των ταραχών στη χώρα αυτή. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «ομιλεί με μια φωνή» σε ό,τι αφορά τις σοβαρές εξελίξεις στη Συρία.
Χιλιάδες Σύροι επιτέθηκαν χθες το βράδυ εναντίον της πρεσβείας και των προξενείων της Τουρκίας στη Συρία, διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική υποστήριξη στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει στις συνόδους και τα όργανά του τη συμμετοχή της Δαμασκού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου