Ετικέτες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μιχάλης Ιγνατίου: Βαρύ φορτίο ανέλαβε ο Παπαδήμος

Μιχάλης Ιγνατίου: Βαρύ φορτίο ανέλαβε ο Παπαδήμος

Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και τον λαό. Η αψυχολόγητη ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δύο και πλέον ετών και δημιούργησε αξεπέραστο πρόβλημα εμπιστοσύνης για τους πολιτικούς της χώρας.

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τον νέο πρωθυπουργό, ιδιαίτερα οι τραπεζίτες. Τα ελληνικά και μερικά ξένα Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπαδήμος μπορεί να μιλά με άνεση με τους δανειστές της Ελλάδας. Ισχυρίζονται πως το πλέον σημαντικό είναι ότι “έχουν τη δυνατότητα να ομιλούν στην ίδια γλώσσα”.
Βέβαια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο συνομιλητής τους, οι δανειστές είναι σκληροί και θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι θα ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και θα εκταμιεύσουν αύριο την πολυπόθητη έκτη δόση. Αυτό δεν θα συμβεί άμεσα, ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Εφόσον γίνουν σεβαστές με θρησκευτική ευλάβεια οι διαδικασίες, η δόση θα εκταμιευθεί σε μερικές εβδομάδες. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος θα καταφέρει να πείσει τους εταίρους μας στην Ευρώπη και τους δανειστές μας στο Ταμείο ότι πρέπει να δοθεί ακόμα μία ευκαιρία στην Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός αξίζει πολλά και σίγουρα έχει αποδειχθεί πως δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρώην πρωθυπουργός για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Η κρίση προκλήθηκε ΜΟΝΟ από τους πολιτικούς και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους…
Ο κ. Παπαδήμος επέλεξε να υπογραμμίσει ότι δεν είναι πολιτικός και να διευκρινίσει ότι δεν έθεσε όρους στα κόμματα που τον υποστήριξαν. Ομως, από τη στιγμή που υποστηρίζεται από τρία πολιτικά κόμματα, αναγκαστικά και ο ίδιος θα λειτουργήσει πολιτικά. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργούν τα κόμματα όταν τίθενται σε κρίση οι αποφάσεις που πιστεύει πως πρέπει να λάβει ο νέος πρωθυπουργός. Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας της Ελλάδας… Είναι στο χέρι του να πετύχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου