Ετικέτες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Aσφάλεια ή ελευθερία;


"Κανείς δεν γλίτωνε ποτέ από την παρακολούθηση, και δεν υπήρχε κανείς που να μην ομολογούσε στο τέλος"
1984-George Orwell

Η είδηση πως ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να τοποθετηθεί κάμερα στη στολή κάθε αστυνομικού ίσως να ξένισε αρκετούς. Άλλοι πάλι θα σκέφτηκαν πως όλα αυτά συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και λίγο μας ενδιαφέρουν στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως η στιγμή που όλα θα παρακολουθούνται στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας, ίσως και να μην αργήσει τόσο πολύ.

Στο τέταρτο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού του geopolitics και συγκεκριμένα στο editorial είχαμε γράψει χαρακτηριστικά: 

"Ταυτόχρονα η παγκόσμια ελίτ μέσω της τεχνολογίας και των social media θα επιτύχει την ολοκληρωτική καταστροφή της μεσαία τάξης, την ώρα που μια νέα μεσαία τάξη θα δημιουργείται/αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχή των μαζών στην εικονική πραγματικότητα.
Μια εικονική πραγματικότητα που θα λειτουργεί ως αντίδοτο σε όποιο πρόβλημα φτώχειας και εξαθλίωσης παράλληλα με τον Παγκόσμιο Πόλεμο της Πληροφορίας. Γιατί όποιος θα ελέγχει τη πληροφορία, θα ελέγχει και τις συνειδήσεις των μαζών.

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας οι μάζες θα βομβαρδιστούν από υπερπληροφόρηση σε κάποιες περιπτώσεις - όπως ακριβώς έγινε στη περίπτωση του χαμένου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών-
και παντελής έλλειψη ενημέρωσης από την άλλη- όπως παρατηρούμε ότι συμβαίνει με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία. Οι εναλλαγές θα
κρίνονται ανάλογα με το πόσο πρέπει να τρομοκρατηθεί ή να αποχαυνωθεί το κοινό.

Σκηνές τρομοκρατικών επιθέσεων θα προβάλλονται με κάθε λεπτομέρεια ως ένα είδος θεάματος την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις θα αλλάζουν τα παγκόσμια πολιτικά δεδομένα. Το ζητούμενο θα είναι από τη μια τα υψηλά νούμερα/ποσοστά τηλεθέασης/επισκεψιμότητας (αν αφορά το διαδίκτυο) και από την
άλλη η κατάλληλη δόση τρομοκρατίας, ώστε, όταν μελλοντικά για το καλό της παγκόσμιας ασφάλειας, τάξης και ειρήνης τεθεί το δίλημμα ασφάλεια ή ελευθερία, η απάντηση να είναι προφανής."

Σε μια εποχή που οι εξάρσεις βίας λόγω οικονομικής κρίσης είναι καθημερινό φαινόμενο και οι εικόνες ΣΟΚ και ΔΕΟΥΣ στην ημερήσια διάταξη των εφημερίδων, των περιοδικών και των δελτίων ειδήσεων, οι υπέρμαχοι της παρακολούθησης των πάντων, θα φανούν ως σωτήρες που θα εγγυηθούν την παγκόσμια τάξη και ηρεμία. Όταν,όμως, ακούς τάξη, να έχεις στο νου σου πως ανθρώπινο κρέας μυρίζει,όπως είχε πει κι ο Ελύτης. 

Εκ της αρχισυνταξίας. 
Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου