Ετικέτες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS


7-understandin
Η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν. 
Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, για την Ρωσία και για τους ρώσους κοσμοναύτες το στάδιο συμμετοχής στο πρόγραμμα του ISS αποτελεί παρελθόν. Ηδη η ρωσική ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία Roscosmos προτίθεται να υποβάλει στις αρχές του 2015 σχέδιο ανάπτυξης δικού της τροχιακού διαστημικού σταθμού, ώστε οι εργασίες εγκατάστασης να ξεκινήσουν από το 2017.
Η Roscosmos έχει εκφράσει την πεποίθησή της πως η Ρωσία έχει επαρκείς πόρους, τόσο οικονομικούς όσο και επιστημονικούς, για τη δημιουργία του δικού της διαστημικού σταθμού. Οπως έχει δηλώσει ο ρώσος υφυπουργός και αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος Roscosmos Ντενίζ Λουσκόφ, η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS είναι εξασφαλισμένη με τη συμμετοχή της Ρωσίας για τα επόμενα δύο -τρία χρόνια, καθώς η Roscosmos έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Από κει και πέρα, δεν είναι καθόλου σίγουρη η συνέχιση της συμμετοχής της στον ISS. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου