Ετικέτες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

100.000 Γερμανοί απαιτούν να τιμηθεί μετά θάνατον η ηρωίδα Τουγτσέ Αλμπαϊράκ

Η φοιτήτρια «τιμωρήθηκε» γιατί έσωσε δύο έφηβες που παρενοχλούνταν από ομάδα ανδρών

image
Έως και 100.000 Γερμανοί με τις υπογραφές τους ζητούν από τον πρόεδρο της χώρας Γιόαχιμ Γκάουκ να απονείμει μετά θάνατον το Εθνικό Μετάλλιο Τιμής στην 23χρονη φοιτήτρια, τουρκικής καταγωγής, Τουγτσέ Αλμπαϊράκ, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια όταν επιχείρησε να σώσει δύο έφηβες που παρενοχλούνταν από ομάδα ανδρών στις τουαλέτες εστιατορίου στο Όφενμπαχ. Η άγρια επίθεση που δέχθηκε η Τούγτσε Αλμπαϊράκ την άφησε εγκεφαλικά νεκρή και η φοιτήτρια αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή την Παρασκευή, ανήμερα των γενεθλίων της. Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε αγρυπνίες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη σε κόσμο ολονυκτία έγινε στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, όπου ζει η πλειονότητα της τουρκικής κοινότητας.

image
Ο πρόεδρος της Γερμανίας δήλωσε ότι το αίτημα εξετάζεται σοβαρά: «Εκεί που άλλοι άνθρωποι απλά γύρισαν το βλέμμα τους αλλού, η Τουγτσέ επέδειξε υποδειγματική γενναιότητα, θάρρος και έσπευσε να προσφέρει βοήθεια σε δύο θύματα βίας», έγραψε ο Γκάουκ στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τους γονείς της εκλιπούσης φοιτήτριας.
Ένας 18χρονος βρίσκεται υπό κράτηση για την επίθεση της 15ης Νοεμβρίου. Η φοιτήτρια έτρεξε σε βοήθεια όταν άκουσε τις κραυγές που έρχονταν από την τουαλέτα ενός φαστ φουντ στο Όφενμπαχ, κοντά στην Φρανκφούρτη, όπου δύο κορίτσια παρενοχλούνταν από ομάδα ανδρών, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια ένας άνδρας επέστρεψε και επιτέθηκε στην Τουγτσέ στον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου, χτυπώντας την άγρια στο κεφάλι με ρόπαλο. Οι γονείς της έλαβαν την απόφαση να την αποσυνδέσουν από το μηχάνημα υποστήριξης όταν οι γιατροί απέκλεισαν την πιθανότητα να επανέλθει.

http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου