Ετικέτες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τερματισμό των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ ζητούν οι ιδρυτές του Occupy Central







Το τερματισμό των φοιτητικών διαδηλώσεων που εκτυλίσσονται τους τελευταίους δυο μήνες στο Χονγκ Κονγκ ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις ιδρυτές του φιλοδημοκρατικού κινήματος Occupy Central.

Οι τρεις άνδρες έκαναν γνωστό πως θα «παραδοθούν» στην Αστυνομία την Τετάρτη και ζήτησαν από τους φοιτητές που διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της πόλης να διαλυθούν και να απομακρυνθούν από το «επικίνδυνο μέρος».

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο των δριμύτατων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα μεταξύ των φοιτητών και της Αστυνομίας την Κυριακή, με δεκάδες τραυματίες, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά βίας από την έναρξη των διαδηλώσεων.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, εμείς οι τρεις καλούμε τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά στην κοινωνία και να μεταμορφώσουν το κίνημα», δήλωσε ο Μπένι Τάι, ένας εκ των ιδρυτών και ηγετών του Occupy Central.

Υπογράμμισε πως η παράδοσή τους στην Αστυνομία θα γίνει με βάση την προσήλωσή τους στους κανόνες της τάξης αλλά και στην «αρχή της ειρήνης και της αγάπης».

«Δεν είναι πράξη δειλίας, αλλά η γενναιότητα να πραγματοποιήσεις μια υπόσχεση». Το να παραδίδεσαι δεν σημαίνει πως αποτυγχάνεις, είναι μια σιωπηρή απόρριψη μιας άκαρδης κυβέρνησης», προσέθεσε ο κ. Τάι, μιλώντας εξ ονόματος των τριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου