Ετικέτες

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το GCHO εγκαινιάζει πιλοτικό πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών.





Το Αρχηγείο της κυβέρνησης Επικοινωνιών (GCHQ) ανακοίνωσε την πρώτη φάση ενός πιλοτικού προγράμματος που επιτρέπει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας  να λαμβάνουν πληροφορίες αναφορικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο νωρίτερα από ό, τι ήταν δυνατόν μέχρι στιγμής στο παρελθόν.

Η πρωτοβουλία αποκαλύφθηκε στην ομιλία κλεισίματος της ιδιωτικής διάσκεψη για την ασφάλεια στο Λονδίνο από τον Iain Lobban ο οποίος σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση του ως διευθυντής. 



Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει τους παρόχους των εθνικών υποδομών να αμυνθούν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ο Lobban είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα προστατεύει όσους κινδυνεύουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μέσω της ανταλλαγής δεδομένων την ώρα που η κυβέρνηση και μεμονωμένες οργανώσεις το κατέχουν ήδη.


"Σε τελική ανάλυση επιδιώκουμε να χρησιμοποιήσουμε  τις μοναδικές δυνατότητες μας και το φάσμα των ιδέων που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας εργασίας μας για να προσφέρουμε - σε ευρεία κλίμακα και ρυθμό - διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές για τα πιο κρίσιμα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου", είπε στην ομάδα των κυβερνητικών στελεχών, του δημόσιου τομέα, της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας των φορέων λήψης αποφάσεων.

"Θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή την προνομιακή ευαισθητοποίηση προκειμένου να ληφθούν μέτρα εγκαίρως για τα δίκτυα που διαχειρίζονται, τόσο η κυβέρνηση όσο και άλλα κρίσιμα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου», συνέχισε.

Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει αυτούς που συμμετέχουν στην  πρώτη γραμμή 
της άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου  στην αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου,  όπως  εξήγησε ο Lobban. 

Αν και τα αρχικά στάδια του πιλοτικού αυτού προγράμματος θα αφορά μόνο τους παρόχους υπηρεσιών, υπάρχουν σχέδια για την επέκταση του και σε άλλους κλάδους στο μέλλον.


Ο Martin Sutherland, διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems  σχολίασε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τους τρόπους  με τους οποίους κυβέρνηση και βιομηχανία συνεργάζονται και χαιρετίζουμε αυτό το τολμηρό βήμα της GCHQ  - αυτό θα βοηθήσει  και θα προστατεύσει τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την οικονομία στο σύνολό της ".



Πηγή: http://www.itpro.co.uk/data-protection/22515/gchq-launches-threat-intelligence-sharing-pilot


Επιμέλεια- Μετάφραση: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

=================================================================== 
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου