Ετικέτες

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Στηρίζουν Γιούνκερ, με ανταλλάγματα, οι Σοσιαλδημοκράτες

REUTERS/POOL
Οι Σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες της Ε.Ε. για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ωστόσο επεσήμαναν την ανάγκη για ελαστικότητα που θα προωθεί την ανάπτυξη.
Την πλήρη στήριξή τους στον  πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον συντηρητικό Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ αποφάσισαν να δώσουν οι ηγέτες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Παρίσι μαζί με τον  Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο τόνισαν ότι αναμένουν άλλα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε. να δοθούν στους συμμάχους του κόμματός τους, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας  και αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ, επιβεβαίωσε την απόφαση, στην οποία τονίζεται ότι το κόμμα του κ. Γιούνκερ κέρδισε τις ευρωεκλογές και ως εκ τούτου ο επικεφαλής του πρέπει να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Οι σοσιαλδημοκράτες συμφωνούν ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις ευρωεκλογές και ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά αναμένουμε άλλα αξιώματα να δοθούν στους σοσιαλδημοκράτες», είπε στους δημοσιογράφους ο Γκάμπριελ.
«Ο Μάρτιν Σουλτς (σ.σ πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών, επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν) είχε τη στήριξη όλων εδώ...για τη θέση του προέδρου των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.
Ακόμη οι Σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες της Ε.Ε. για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ωστόσο επεσήμαναν την ανάγκη για ευελιξία που θα προωθεί την ανάπτυξη.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου