Ετικέτες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΦ Ξέμειναν από πυρομαχικά στην ΕΦ


SOS ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΦ Ξέμειναν από πυρομαχικά στην ΕΦ

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, αναφορικά με τις σοβαρότατες ελλείψεις πυρομαχικών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Όπως πληροφορείται ο «Π», ενώπιον της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, τόσο ο νέος αρχηγός της ΕΦ, Στυλιανός Νάσης, όσο και οι επιτελείς που τον συνόδευαν, υποστήριξαν ότι στα πλείστα πυρομαχικά υπάρχει άμεση ανάγκη. Λέχθηκε χαρακτηριστικά ότι για αρκετά οπλικά συστήματα τα αντίστοιχα αποθέματα πυρομαχικών αρκούν μόνο για πολύ λίγες μέρες αγώνος, έως και ώρες.




Με βάση τους σχεδιασμούς μας, ανέφεραν, τα αποθέματα πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων θα πρέπει να διαρκούν για 15 ημέρες αγώνος και εμείς σε κάποια όπλα έχουμε μόνο για 1 έως και 2 μέρες. Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους βουλευτές, επισημάνθηκε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία παραγγελία για τέτοιες προμήθειες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις.

Το όλο θέμα εξέτασε αυτεπαγγέλτως η επιτροπή Άμυνας, ύστερα από πρόταση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Σωτήρη Σαμψών, υπό τον τίτλο «ενημέρωση για την κατάσταση και τα αποθέματα των πυρομαχικών, καθώς και των ανταλλακτικών των οπλικών συστημάτων που διαθέτει η Εθνική Φρουρά».

Η όλη συζήτηση θα συνεχισθεί και την επόμενη Πέμπτη.

ΠηγήΕφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου