Ετικέτες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η ελληνική αναξιοπιστία απειλεί να στείλει τα AAV7A1 στην Τουρκία…


Η ελληνική αναξιοπιστία απειλεί να στείλει τα AAV7A1 στην Τουρκία…

Η υποβολή δύο προηγούμενων ερωτημάτων Τιμής και Διαθεσιμότητας (Ρ&Α) για μεταχειρισμένα αμφίβια οχήματα εφόδου AAV7A1, στα οποία ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά δεν υπήρξε οποιαδήποτε συνέχεια από ελληνικής πλευράς, δημιουργεί αμφιβολίες για την τύχη του τρίτου Ρ&Α καθώς ενδιαφέρον για τα ίδια υλικά εξέφρασε επίσης η Τουρκία.

Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικότητα στις 29 Σεπτεμβρίου το hellenicdefence.gr, το πρόσφατο ελληνικό ερώτημα Ρ&Α αναφέρεται σε 20 AAV7A1. Την επομένη τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως από το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) εκδόθηκε Αίτημα Πληροφοριών (RfI) με αντικείμενο 27 Τεθωρακισμένα Αμφίβια Οχήματα Εφόδου για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Η τουρκική απαίτηση αναφέρεται σε 21 οχήματα προσωπικού, 3 διοίκησης και 3 περισυλλογής.
Τα δύο προηγούμενα ερωτήματα Ρ&Α του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποβλήθηκαν κατά προσέγγιση προ 6 και δύο ετών αντίστοιχα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες και απάντησαν στα ερωτήματα Ρ&Α, αλλά κατόπιν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ απλά… εξαφανίσθηκαν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία». Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να θεωρούνται συνήθεις στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό δεν λησμονούνται και επηρεάζουν αποφάσεις. Το πρόσφατο ελληνικό ερώτημα Ρ&Α αναφέρεται σε 18 οχήματα προσωπικού AAVP7A1, ένα διοίκησης AAVC7A1 και ένα περισυλλογής AVR7A1.
Τα οχήματα των εκδόσεων αυτών έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα Αξιοπιστίας, Διαθεσιμότητας και Συντηρησιμότητας/ Ανακατασκευής στο Πρότυπο (RAM/RS) στις εγκαταστάσεις του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) μεταξύ 1998 και 2006. Η έκδοση RAM/RS του AAV7A1 διαθέτει τροποποιημένο σκάφος, ισχυρότερο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ ισχύος 525hp και αντίστοιχο σύστημα μετάδοσης, καθώς και ανάρτηση από τεθωρακισμένο όχημα μάχης Bradley.
http://www.hellenicdefence.gr/eidiseis/eidiseis.html (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου