Ετικέτες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συζήτηση-παρουσίαση στη Νέα Υόρκη για την “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία”


Συζήτηση-παρουσίαση στη Νέα Υόρκη για την “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 8, 2011

Diolkos.jpg
Την Πέμπτη 6/10 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης” στην Νέα Υόρκη Η.Π.Α, συζήτηση-παρουσίαση για την “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία”, όπου και προβλήθηκε η ταινία “Διολκός 1.500 χρόνια“. Όσοι δεν την έχετε δει, δείτε τη οπωσδήποτε. (δείτε τα 3 βίντεο της ταινίας ΕΔΩ)

Το επίκεντρο της εκδήλωσης αυτής ήταντα τεχνολογικά επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων σε διάφορους ζωτικούς τομείς της καθημερινότητά τους.
Οι 3 ομιλητές και τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:
1) ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ακαδημαϊκός, Θεοδόσιος Τάσιος
με θέμα “Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία”.
2) ο καθηγητής του Τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βικτώρια στο Καναδά, Τζον Όλεσον με θέμα “Υδραυλικά και Λιμενικά Έργα στην Αρχαία Ελλάδα”. Ειδική αναφορά
στα Αρχαία Λιμάνια της Κορίνθου, Λέχαιο και Κεγχρεές.
3) η καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Σουανσί της Ουαλίας, Ελίζαμπεθ Ριλ με θέμα “Αρχαία Ελληνική Στρατιωτική Τεχνολογία”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ταινία “Δίολκος, 1.500 χρόνια”, η οποία αναφέρεται στον “τεχνικό πολιτισμό” της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για τη μεταφορά πλοίων ανάμεσα στο Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο.
Επιστημονικός Συνεργάτης στην ταινία αυτή είναι ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.Loutraki One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου