Ετικέτες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Νέα πρόταση αναβάθμισης των F-16 Block 30 & 50 της ΠΑ

Νέα πρόταση αναβάθμισης των F-16 Block 30 & 50 της ΠΑ

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, αποκαλύπτεται πως το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενημερώθηκε πρόσφατα για την αναβάθμιση των F-16 Block 30/32 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) και των Block 30 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (THK) με βάση τον Εμπορικό Υπολογιστή Ελέγχου Βολής (Commercial Fire Control Computer: CFCC) της BAE Systems.

Με χαμηλό κόστος και υψηλή απόδοση, η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να ανατρέψει την απόφαση να μην υποβληθούν σε αναβάθμιση τα F-16 Block 30 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και να εισάγει ανταγωνισμό στην αναβάθμιση των F-16 Block 50.
Η USAF επέλεξε την πρόταση αναβάθμισης της BAE Systems τον Αύγουστο του 2005 μετά από διαγωνισμό, από τότε απέκτησε περισσότερους από 350 CFCC και χρησιμοποιεί τις μοναδικές ικανότητες Ethernet του υπολογιστή –επιπλέον των συνδέσεων MIL-STD 1553– για να τον καταστήσει κόμβο ενσωμάτωσης αεροπορικών ηλεκτρονικών επόμενης γενιάς στα F-16 Block 30/32. Η ΤΗΚ ανέθεσε στην BAE Systems να αναπτύξει όμοιο πρόγραμμα για τα δικά της F-16 Block 30.
Ο χρήστης F-16 με CFCC μπορεί να επιλέξει ελεύθερα μεταξύ πλήθους συστημάτων για ενιαία ή σταδιακή εγκατάσταση, όπως ενδεικτικά η Κεντρική Μονάδα Απεικόνισης (CDU) διαστάσεων 6x8in (15,2×20,3cm) και το Ολοκληρωμένο σύστημα Στόχευσης Τοποθετημένο στην Κάσκα (ΗΜΙΤ), τύπου Scorpion της Gentex των ΗΠΑ ή Eyeball της ισραηλινής Rafael, των οποίων η επικοινωνία Ethernet υπερβαίνει τους περιορισμούς του JHMCS. Ο CFCC υποστηρίζει επίσης οποιοδήποτε όπλο συμβατό με F-16 όπως τα ΑΙΜ-9Χ, JDAM, JSOW, HARM και WCMD.
Λεπτομερής περιγραφή του CFCC, του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 30/32 της USAF και του «μενού» επιλογών για την ΠΑ, αποκλειστικά στο τεύχος Οκτωβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου